Ook Jacco is een beetje boos

Nadat eerder diverse spelers en coach Vloet al in meer of minder bedekte bewoording hadden aangegeven zich ‘flink genaaid’ te voelen door de zeer eenzijdig fluitende Liesveld, doet ook algemeen directeur Jacco Swart vandaag nog even een duit in het zakje op de officiële site.

"Laat ik duidelijk zijn; Ajax valt volgens mij niets te verwijten", zo trapt hij af. "Zij maken uiteindelijk gebruik van de situatie die ontstaat. Ons elftal zou je kunnen verwijten dat we niet uit 2 standaard situaties die laatste 2 tegendoelpunten moeten laten ontstaan. Maar daarmee doe je 120 minuten getoonde strijdlust, teamspirit, veerkracht, passie en de wil om te winnen, veel te kort.

De invloed van de scheidsrechter op het wedstrijdverloop was onbehoorlijk groot. Moreel is NEC gisteren weliswaar met vlag en wimpel de winnaar, 1.145.000 kijkers naar de live-uitzending zullen dat toch met me eens zijn. Toch zat Ajax in de koker bij de loting en speelt het in de ½ finale uit tegen Go Ahead Eagles. Dat is de harde realiteit.

Heel NEC heeft vanaf nu nog precies 2 dagen om de knop om te zetten naar zaterdagavond 18.45 uur wanneer afgetrapt wordt tegen Sparta. Dit wordt de eerste competitiewedstrijd in een hele belangrijke reeks. Het elftal verdient het om als winnaars door ons allemaal onthaald te worden. En ze verdienen het om 90 minuten lang fanatiek gesteund te worden door alle NEC supporters die daardoor maximaal hun best doen om mee te helpen aan een goed resultaat; winst! Dan zijn bij NEC de supporters de 12e man, en dat is hoe het hoort."

Wij zijn benieuwd of NEC in navolging van deze woorden ook nog officieel zijn beklag gaat doen bij de KNVB. Vele supporters lijken dit inmiddels op eigen houtje al wel gedaan te hebben. Veel uithalen zal het ongetwijfeld niet, maar wellicht dat we in ieder geval iemand daar in Zeist een dagje hoofdpijn bezorgd hebben.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.