Ook Burgzorg en Radomski weg bij NEC

Nadat wij eerder vandaag al meldden dat Patrick Pothuizen geen nieuw contract krijgt, heeft NEC inmiddels laten weten dat ook de aflopende contracten van Arek Radomski en Mitchell Burgzorg niet verlengd zullen worden.

Carlos Aalbers had over deze beslissingen het volgende te zeggen: "Het zijn geen leuke boodschappen om te vertellen. We hebben gekeken naar het totaalplaatje; het sportieve aspect en de financiële consequenties. We zijn deze spelers dankbaar voor wat zij voor NEC betekend hebben en wensen hen uiteraard alle succes toe in de toekomst. Graag wil ik nog wel speciaal stilstaan bij Patrick Pothuizen. Met het gesprek van vandaag sluit hij namelijk een lange carrière als profvoetballer af. Iedereen heeft bewondering voor het feit dat hij daarin 414 competitiewedstrijden gespeeld heeft. Voor mij staat één ding vast: Patrick is een liefhebber met het hart op de goede plaats. Door zijn prestaties en zijn gedrag is hij uitgegroeid tot een echte NEC-er. Namens iedereen bij NEC wil ik hem bedanken voor al zijn inzet en betrokkenheid bij onze club."

Arek Radomski (33) kwam in de zomer van 2008 naar NEC speelde in totaal 51 officiële wedstrijden voor de Nijmegenaren. De geroutineerde Pool bracht een rijkdom aan ervaring en spelinzicht met zich mee. Onder Mario Been raakte Radomski begin 2009 tijdelijk uit de gratie omdat hij had aangegeven niet als bankzitter te willen fungeren. Volgens Mario getuigde dit van een gebrek aan motivatie, de lezing van Arek was dat hij niet op de bank wilde plaatsnemen ten faveure van minder goed presterende concurrentie. Onder Lodeweges en later Vloet was Radomski dit seizoen een vaste waarde. Hij speelde in 30 competitieduels en scoorde een van de in totaal 4 doelpunten tegen NAC Breda.

Mitchell Burgzorg (23), ook bekend onder zijn rap-moniker ‘Priester’, speelde 26 duels in het rood-zwart-groen. Mitchell kwam in 2008 over van Haarlem en maakte begin 2009 zijn debuut in de hoofdmacht onder Mario Been. De rappe rechtsback fungeerde dit seizoen regelmatig als stand-in voor de veelvuldig geblesseerde Niels Wellenberg. Bovendien opereerde hij onder Vloet enkele wedstrijden als gelegenheidsrechtsbuiten, met wisselend succes.

Beide spelers zullen node gemist worden het komende seizoen. Naast Pothuizen vertrekt er met Radomski een schat aan ervaring uit de selectie. En Burgzorg was een nuttige 12e man die de hele rechterflank kon bestrijken, en die zich bovendien buiten het veld ook een zeer sociale en aanspreekbare jongen richting de supporters toonde.

Wij wensen beide spelers veel succes toe in hun verdere loopbaan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.