Nog 20 dagen: Jong NEC geeft alvast het goede voorbeeld

Jong NEC heeft vanavond op de Eendracht de tweede plek in de beloftencompetitie weten te verdedigen. Er werd met 2-0 gewonnen, waardoor de jongelingen alweer 15 punten uit 7 wedstrijden hebben. Maar veel belangrijker: de overwinning van vanavond was tegen de schoffies uit de jeugd van Vitesse! (en AGOVV). En dat is een lekker begin van de maand waarin het allemaal op de laatste dag moet gaan gebeuren.

Beide doelpunten komen op naam van Wesley Deenen, speler uit de A1. Doelpunten in de 11e en 52e minuut zullen de 17-jarige aanvaller naast een hoop eer een nacht met weinig slaap opleveren. Hoewel coaches normaal gesproken steen en been klagen over de vele blessures in de selectie, zal de coach van Jong NEC – Jack de Gier – vanavond wel even in zijn handjes hebben gewreven. Wegens een groot aantal verhinderde spelers moest ‘Jacky Goal’ noodgedwongen spelers gaan lenen bij de A1, het team van Arno Arts. En met succes zo bleek achteraf: Wesley Deenen mocht zelfs aantreden in de basis en betaalde dit dubbel uit met twee doelpunten.

Zijn goede optreden werd door De Gier beloond met een publiekswissel onder luid applaus van de toegestroomde fans die in toom werden gehouden door maar liefst vier stewards. De goals van Wesley zorgden echter niet voor de felbegeerde eerste plek in de beloftencompetitie; door een zege van Jong PSV uit bij Oh Oh Jong Den Haag bleef deze in handen van de Eindhovenaren. Verschil: twee punten.

Ook nog leuk om te melden: Jong Vitesse heeft nog maar zeven puntjes uit zeven wedstrijden. Mehab, waar begin je toch aan?

Aankomende zondag in de basis tegen Heracles?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.