Nijhuis fluit NAC-NEC

We zijn weer op de dinsdag aanbeland: tijd voor het aanstellen van de scheidsrechters. Deze week mag de internationale scheidsrechter Bas Nijhuis het uitduel tegen NAC Breda gaan leiden. Het is vandaag de dag precies vijf maanden geleden dat Nijhuis het laatste duel van NEC mocht leiden: toen werd er in onze eigen Goffert gespeeld tegen Feyenoord (0-0). Nijhuis floot een redelijk onopvallende wedstrijd, iets wat goed is onder scheidsrechtersbegrippen.

Het wordt alweer de zestiende wedstrijd van NEC die onder leiding van de 33-jarige scheidsrechter staat. Opvallend is dat veertien van deze wedstrijden uitsluitend uitduels betreft. Nijhuis floot nog nooit een wedstrijd tussen NAC en NEC. Hier alle statistiekjes uit de Eredivisie:

Eredivisieduels onder leiding van Nijhuis
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 2 0 1 1 1 3
Uit 11 4 2 5 16 17
Totaal 13 4 3 6 17 20

De laatste rode kaart die de man uit Enschede gaf aan een speler van onze club dateert uit 2009: in een tumultueus duel wist NEC een punt uit het vuur te slepen op de Vijverberg tegen de Graafschap. De Graafschap stond op een 2-0 voorsprong via twee doelpunten van Ben Sahar, en de Israeliër zag bovendien nog een penalty gestopt worden door Gábor Babos. NEC kwam toch nog langszij door doelpunten van Tim Janssen en Lasse Schöne; erg knap omdat we bijna de gehele wedstrijd met tien man speelden (rood pothuizen, hands).

 

In het weekend scheidsrechter. In het dagelijkse leven slager.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.