Jong NEC koploper!

Hoewel het bij het ‘grote’ NEC nog niet iedere week wil vlotten, lukt het bij onze talenten van Jong NEC stukken beter. Vandaag stond het team van Jack de Gier mét debutant Adnan Secerovic op de Eendracht tegenover Jong Helmond Sport. Met maarliefst 4-0 werd de nummer dertien (1-na-laatste) van de beloftencompetitie verslagen.

Aan het einde van de eerste helft was het Youri Loen die onze ploeg aan een voorsprong hielp: na prima voorbereidend werk van Furkan Alakmak tikte hij de 1-0 binnen. Nog voor rust besliste Bram Nuytinck net als afgelopen zondag het duel door de 2-0 prima binnen te koppen vanuit een hoekschop.

Na rust gingen de beloften door met waar ze voor de rust mee waren geëndigd: scoren. Adnan Secerovic verzuimde in eerste instantie nog om zijn debuut te verzilveren door een penalty binnen te schieten, maar tien minuten later was het aanvoerder Joost Ebergen die de 3-0 alsnog binnenwerkte. Net als Bram Nuytinck scoorde tot slot ook Rick ten Voorde zowel in de Eredivisie als de beloftencompetitie: 4-0.

Door de ruime zege staan onze beloften op de eerste plek. Wel moet hierbij gezegd worden dat PSV over een gelijk aantal punten beschikt maar het moet afleggen op doelgemiddelde. Ook Jong FC Groningen / Cambuur kan de koppositie nog overnemen: zij moeten morgen als laatste spelen tegen Jong Feyenoord / Excelsior; bij een eventuele overwinning komen ook de Noorderlingen ook op een gelijk aantal punten.

Niet alleen Feyenoord en Jong Helmond Sport kennen de kopkwaliteiten van Nuytinck, ook de tegenstander van aankomende zaterdag weet hoe het is om kopballen te incasseren van de verdediger!