NEC wint met 1-0 van VVV

Vanavond begon NEC de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. NEC had al sinds februari niet meer gewonnen in de eigen Goffert, toen Willem II met 2-1 verslagen werd. Er viel dus iets recht te zetten. NEC begon met nieuwelingen Will en George in de basis, terwijl Van Eijden centraal achterin de voorkeur kreeg boven Otten, die in de voorbereiding teleurstelde.

NEC begon voortvarend aan de wedstrijd en vooral George was bij tijd en wijle een plaag voor de VVV defensie. NEC had in de eerste twintig minuten dan ook het beste van het spel, met als hoogtepunt een doorbraak van George die 1 op 1 met Dennis Gentenaar de bal hoog overschoot. VVV kreeg pas een eerste gevaarlijke kans na een goed half uur, toen Babos beheerst een schot van de snelle Boymans keerde. Even later moest Gentenaar aan de andere kant vol aan de bak op een fraai schot van Lasse Schöne. De eerste helft eindigde echter in een 0-0.

De tweede helft begon in de stromende regen en met een ongewijzigd NEC. In de 50e minuut rende Van Eijden, die een goede wedstrijd speelde, door op een schijnbaar achter lopende bal die door de VVV verdediging al opgegeven was en wist er alsnog een voorzet uit te persen. Deze kon door een totaal vrijstaande Zomer makkelijk binnengekopt worden voor de 1-0. NEC probeerde het hierna nog wel enkele malen maar was erg slordig aan de bal. In de 66e minuut kreeg Josué geel na onbesuisd doorglijden op Nuytinck’s enkel. Enkele minuten later werd Van Eijden gewisseld voor Otten. NEC werd slordiger en liet zich bij vlagen onnodig ver inzakken. Toch kon VVV hier niet van profiteren. In de laatste 10 minuten werd Schöne gewisseld voor Latupeirissa. Goossens nam zijn positie over. Een fraai staaltje gallery-play van Leroy George eindigde met een fraaie voorzet die via het hoofd van Vleminckx op de lat belandde. In de 85e minuut kwam Wellenberg nog binnen de lijnen voor Will.

De wedstrijd eindigde in 1-0 en dus pakt NEC terecht de volle winst in de eerste wedstrijd van het seizoen. Hopelijk kan deze lijn worden doorgetrokken in de komende wedstrijden. De kop is er in elk geval af!