NEC verwacht geen puntenaftrek

NEC verwacht niet dat het met een puntenaftrek aan het nieuwe voetbaljaar hoeft te beginnen. Directeur betaald voetbal Henk Kesler gaf vorige week aan dat vier à vijf clubs gestraft zouden worden met een puntenmindering, omdat zij de financiële zaakjes niet op orde hebben. NEC verwacht gewoon op nul te kunnen beginnen aan het volgende seizoen.

“Wij behoren niet tot het illustere gezelschap waarvoor puntenaftrek dreigt”, zegt algemeen directeur Jacco Swart van NEC tegenover Omroep Gelderland. “We hebben geen bericht van de KNVB gekregen dat we dat risico lopen. Dat is een opluchting, maar dat neemt niet weg dat we wel kampen met financiële problemen.”

MVV kreeg al te horen dat zij volgend seizoen moet beginnen met drie punten in mindering en Kesler heeft aangegeven dat zij niet de laatste club zal zijn die deze straf opgelegd krijgt. Met de maatregel hoopt de KNVB dat de betaald voetbal organisaties beter op de financiën gaan letten. Diverse clubs uit het Nederlandse voetbal zitten in de problemen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.