‘NEC contracteert Rémy Amieux’

Johan Derksen meldt zojuist in het TV-programma Voetbal International dat NEC Rémy Amieux gecontracteert zou hebben.
De 23-jarige Amieux is de opvolger van Jeroen Heubach, die het afgelopen halfjaar werd gehuurd van FC Twente. NEC hoopt de komst van de linksback nog deze week af te ronden.

De 23 jarige Rémy Amieux is een verdediger van Franse nationaliteit die op dit moment onder contract staat bij FC Eindhoven. Eerder speelde hij in de jeugd van RC Lens en Grenoble. Voor FC Bayonne speelde hij 19 wedstrijden in het eerste elftal waarin hij twee keer scoorde. Voor FC Eindhoven speelde speelde hij 28 keer waarin hij ook 2 keer het net wist te vinden. Amieux is naar Nederland gekomen met de ambitie om de Eredivisie te halen.

De goede prestaties van Rémy Amieux bij FC Eindhoven waren niet onopgemerkt gebleven. De de aanvallend ingestelde vleugelverdediger zou in de belangstelling hebben gestaan van diverse Eredivisie-clubs waaronder NEC en VVV-Venlo. Het lijkt er dus op dat NEC deze keer VVV aftroeft. Daarnaast zou een Belgische eersteklasser nog interesse hebben gehad.

Door zijn goede prestaties had FC Eindhoven wel de optie in het contract van Rémy gelicht, waardoor ze de afgesproken afkoopsom konden vragen. Hoeveel NEC voor de Fransman betaalt is niet bekend.


ALLEZ AMIEUX, ALLEZ AMIEUX!!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.