NEC verliest van tien Groningers

NEC mocht vanavond voor de derde wedstrijd op rij in de eigen Goffert aantreden, ditmaal tegen FC Groningen. Vloet had wederom ervoor gekozen om niet te gaan sleutelen aan de opstelling en dus was de enige wijziging ten opzichte van afgelopen woensdag de herintrede van Goossens in plaats van de geblesseerde Sarpong. Beide ploegen draaien de afgelopen weken sterk en er was dan vooraf ook hoop op een aantrekkelijke wedstrijd.

Binnen 8 minuten wist FC Groningen echter al de 0-1 op het scorebord te brengen, nadat Lovre een hoekschop binnenkopte. Groningen bleef de rest van de eerste helft ook eenvoudig de bovenliggende partij en NEC mocht zich gelukkig prijzen dat de Noorderlingen niet voor de rust de wedstrijd al volledig in het slot gooiden. Vooral op het middenveld verloor NEC vaak de strijd en speelde het zeer slordig. De thee werd uiteindelijk gehaald met slechts een 0-1 achterstand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, al schoof Bram Nuytinck meer door naar het middenveld zodat NEC met drie verdedigers kwam te spelen. NEC begon fel en Burgzorg miste binnen een minuut na de hervatting een enorme kans op de gelijkmaker. In de tegenaanval echter scoorde Matavz de 2-0. Nuytinck werd gewisseld voor Davids zodat NEC nu in een volwaardige 3-4-3 opstelling kwam te spelen. Aan Groningen-zijde kwam Zonneveld erin voor Holla, die na een flinke botsing met zijn eigen keeper last van zijn hoofd had.

NEC werd door scheidsrechter Jansen weer een beetje in het zadel geholpen nadat Bacuna een zeer vieze overtreding met twee benen op Sibum terecht met rood bestraft zag. Vloet besloot hierop Saidi Ntibazonkiza in te brengen voor Radomski. FC Groningen spits Nordstrand werd in antwoord hierop eruit gehaald voor verdediger Theo Lucius. Ook Matavz werd naar de kant gehaald voor Pedersen. NEC was de baas op het veld, maar speelde veel te slordig om echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd eindigde dan ook in 0-2 nederlaag en daar viel helaas weinig op af te dingen.