NEC verliest nipt in Enschede

In de Grolsch Veste te Enschede trad NEC deze middag aan tegen FC Twente, onder toeziend oog van scheidsrechter Pieter Vink. In zijn ‘eigen’ stadion mocht ras-tukker Jeroen Heubach weer eens in de basis beginnen, terwijl Van Eijden en Burgzorg de geschorste Pothuizen en Wellenberg vervingen. Saidi Ntibazonkiza startte op rechtsbuiten en Sarpong nam de plek van de geblesseerde Goossens over.

Twente startte goed en NEC stelde er, net als tegen Groningen, bitter weinig tegenover. Binnen 15 minuten stond het dan ook al 1-0 nadat een kopbal van Wisgerhof simpel werd binnengelopen door De Jong. Twente domineerde de eerste helft en kreeg kans op kans om de score uit te breiden. Dit lieten ze echter na, vooral met dank aan een goed keepende Babos, en NEC begon in de laatste tien minuten van de eerste helft zowaar wat tegengas te geven met een schot van Saidi en een gevaarlijke kopbal van Zomer. Vlak voor de rust viel Heubach uit met een blessure en werd vervangen voor Bram Nuytinck. Zomer incasseerde geel en is hiermee geschorst voor de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Voor de tweede helft werd Rutger Worm ingebracht voor Erton Fejzullahu, waardoor Saidi op links kwam te spelen en Worm op rechtsbuiten. Twente bleef ongewijzigd. NEC speelde de tweede helft een stuk beter, terwijl Twente wat vermoeid oogde. Dit resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker: Vleminckx scoorde beheerst na goed voorbereidend werk van Radomski. Peter Wisgerhof viel even later geblesseerd uit aan Twente-zijde en werd vervangen door Rajkovic. Tioté en Parker kwamen in het veld voor Brama en Perez. Een stuntje hing in de lucht voor NEC, maar in de 85e minuut werd Ruiz weggestuurd door invaller Parker en scoorde de 2-1. Even later ontsnapte Nuytinck nog aan een tweede gele kaart. In de slotsecondes kreeg Zomer nog een dot van een kopkans op een late gelijkmaker, maar hij knikte naast. De wedstrijd eindigde helaas dan ook in een nipte 2-1 overwinning voor de Tukkers.