NEC verliest na slappe vertoning in Venlo

Vanmiddag in De Koel te Venlo kon NEC eindelijk eens zonder degradatiezorgen aan een wedstrijd beginnen. VVV speelde nog wel voor lijfsbehoud en voelde nog altijd de hete adem van ADO Den Haag en Sparta in de nek. Radomski en Zomer waren geschorst door hun gele kaart in de wedstrijd tegen ADO. Daarentegen was Björn Vleminckx weer terug van zijn schorsing. Van Eijden verving Zomer in het hart van de verdediging.

Het einde van de degradatiezorgen bij NEC ten spijt was het toch VVV dat in de beginfase beter speelde en de Nijmegenaren onder druk zette. Binnen tien minuten openden de Limburgers via Boymans de score vanuit een corner. Na ruim twintig minuten spelen was de eerste kans aan NEC zijde voor Saidi, die de bal na aangeven van Nuytinck naast schoot. Dit was ook een van de weinige vernoemenswaardige kansen. NEC voetbalde de eerste helft bedroevend slecht en zocht na 46 minuten de kleedkamers op met een terechte 1-0 achterstand.

In de tweede helft werd Vleminckx vervangen voor Ten Voorde, die tegen ADO een prima wedstrijd gespeeld had. VVV bleef echter eenvoudig de bovenliggende partij. VVV wilde en moest winnen, terwijl NEC met het hoofd al bij de wedstrijd tegen Ajax leek te zitten. Na een uur viel dan ook geheel terecht de 2-0, wederom via Boymans. Na 70 minuten kreeg Boymans een publiekswissel. Aan NEC zijde werd zo’n 10 minuten voor tijd Goossens vervangen door Fejzullahu. VVV kon echter eenvoudig de wedstrijd uitspelen en zich dus definitief in veilige haven loodsen, mede ook omdat NEC vandaag zoals wel vaker dit seizoen totaal niet thuis gaf.

Een terechte en gemakkelijk behaalde 2-0 voor VVV dus. Hopelijk weten de spelers zich tegen Ajax wel op te laden, want dit soort slappe vertoningen hebben we dit seizoen al veel te vaak gezien van de rood-zwart-groenen.