NEC verliest met 10 man tegen slap Utrecht

In de Galgenwaard te Utrecht trad NEC deze middag aan tegen de plaatselijke FC. Aangezien Heubach geblesseerd en Zomer geschorst was, en Pothuizen en Wellenberg juist weer terug waren van een schorsing, werd de verdediging gevormd door Nuytink, Pothuizen, Van Eijden en Wellenberg. Burgzorg verhuisde daarom weer naar rechtsbuiten, terwijl Saidi op linksbuiten onze jonge Zweed Fejzullahu uit de basis hield.

De eerste helft was erg gezapig en traag, mede doordat scheidsrechter Van Boekel veelvuldig de fluit gebruikte. NEC kende defensief weinig problemen, maar kon zelf aanvallend ook geen vuist maken. Het enige vermeldenswaardige was de gele kaart voor Wellenberg na een wat onbesuisde beuk op een Utrechter. Met 0-0 gingen beide ploegen dan ook de thee opzoeken.

In de tweede helft werd Van Wolfswinkel aan Utrecht-zijde ingebracht voor Lensky. Beide ploegen probeerden nu wat meer vuur in het spel te brengen en kregen ook wat kansjes, maar de sporadische aanvallen strandden vooral in goede bedoelingen. Afgezien van een gele kaart voor Nuytinck ontvouwde de tweede helft zich als een kopie van de eerste. In de 70e minuut bracht Utrecht met Loval voor Nijholt nog wat extra aanvallende impuls in de ploeg. Vijf minuten later mocht aan NEC-zijde Burgzorg plaats maken voor Worm. In de 81e minuut legde Nuytinck zijn tegenstander neer, wat hem een tweede gele en dus rode kaart opleverde. NEC moest de laatste tien minuten dus met tien man afmaken. Terwijl Vloet nog nadacht hoe de linies te reorganiseren, zette Utrecht in de persoon van Van Wolfswinkel deze numerieke overmacht binnen twee minuten al om in een voorsprong: 1-0.

Vloet bracht Davids nog in voor Vleminckx om het wegvallen van Nuytinck te compenseren, maar het mocht niet meer baten. NEC verliest dus met 1-0 in een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaars verdiende. NEC staat na deze wedstrijd 12e, gelijk in punten met de nummer 11, VVV.

Klik hier voor de statistieken van FC Utrecht – NEC.

‘Rondje Om’ & ‘Zo Zagen Wij Het’ volgen later.