NEC verliest kleurloos in Almelo

Het puntje vorig weekend tegen Feyenoord kreeg vandaag tegen Heracles geen navolging. Ondanks de belofte van Vloet om de NEC supporters weer eens wat bezienswaardigs te bieden, verloren de Nijmegenaren simpel in het Polman stadion met 2-0.

NEC trad in Almelo aan met Sarpong in plaats van Fejzullahu. Sibum figureerde wederom als veredelde rechtsback, met de opdracht om op te schuiven naar het middenveld wanneer mogelijk. Van Eijden verving de geschorste Pothuizen.

De eerste helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, met geen vermeldenwaardige doelpogingen of incidenten. Deze saaie 45 minuten eindigden dan ook in 0-0. Beide ploegen vingen de tweede helft aan met dezelfde elf spelers en hetzelfde spelbeeld. In de 55e minuut werd aan Heracles-zijde Everton vervangen door Armenteros. Armenteros had na een uur voetballen ook de eerste echte kans, na inkoppen van Dost, maar Babos redde bekwaam.

In de 62e minuut viel Van Eijden geblesseerd uit. De juist van een blessure teruggekeerde Heubach verving hem, waardoor Nuytinck centraal kwam te staan. Seconden later redde Babos knap op een gevaarlijke kopbal van Dost. En een paar minuten later ontsnapte NEC zelfs aan een penalty nadat Armenteros in het strafschopgebied neerging. Heracles rook echter bloed. Met nog een klein kwartier te spelen kwam Fledderus in de ploeg bij Heracles voor Vejinovic. In de 79e minuut bracht Armenteros de Almeloërs verdiend op voorsprong. Diezelfde Armenteros breidde de score in de 85e minuut ook nog uit naar 2-0. De nog pijnlijkere 3-0 van Overtoom werd afgekeurd na duwen van Dost.

En zo verliest NEC weer, met slechts 2 doelpunten voor in de laatste 7 wedstrijden, en passeert vitesse ons zelfs op de ranglijst. Gelukkig blijft de schade verder beperkt door de resultaten van de ploegen om ons heen, volgende week beter.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.