NEC verliest eerste drie punten van dit seizoen

Vandaag had NEC de kans om, in ieder geval voor twee dagen, fier de koppositie in de Eredivisie te pakken. Het pakte echter volkomen anders uit op Woudestein. Promovendus Excelsior, dat vorige week nog stuntte tegen Feyenoord, won vanavond enigszins geflatteerd met 4-2.

De eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht. NEC heerste, won veruit de meeste duels en had met 68% balbezit een duidelijk veldoverwicht. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Door het ontbreken van Chatelle was Goossens weer op links geposteerd, maar zowat alle aanvallen gingen via George op rechts. Pas na een goed half uur mocht Goossens vanaf links de bal voorzetten en pardoes vond hij Vleminckx, die vanuit de rug van twee tegenstanders fraai de 0-1 binnen tikte. Het wachten was op de 0-2, maar NEC wist het uiterst zwakke Excelsior niet de verdiende genadeslag toe te dienen en dus ging men met 0-1 de rust in.

In de tweede helft zette Excelsior een extra aanvaller in en dit was direct te merken. Ineens was het overwicht van NEC weg. Wel kreeg het nog een grote kans op de 0-2, maar het was in de 53e minuut de jonge Clasie die Excelsior op gelijke hoogte bracht. Babos, wiens zicht belemmerd werd door Zimling, kon zijn inzet niet meer keren. Drie minuten later stond het tot overmaat van ramp ineens ook 2-1, nadat een corner ingekopt werd door de inlopende Bovenberg. NEC leek aangeslagen, maar wist zich langzaam weer te herstellen. Een bekeken boogbal van Schöne in de 73e minuut bracht Sibum vrij voor de keeper en Sibum scoorde zijn tweede van het seizoen. NEC zette daarop aan voor een slotoffensief. Toch was het wederom Excelsior dat op voorsprong kwam, nadat een door Babos ternauwernood gekeerde inzet in de rebound alsnog in het NEC doel verdween. In de laatste tien minuten speelde NEC alles of niets. Ten Voorde werd ingebracht voor Nuytinck voor wat extra slagkracht. Het was echter opnieuw Excelsior dat optimaal profiteerde van de ontstane ruimte. In de 90e minuut pikte Feyenoord-plaag Fernandez zijn goaltje mee, na in een vrije run op goal Babos omspeeld te hebben.

Een zeer teleurstellende uitslag gezien de eerste helft, waarin NEC volledig domineerde. In ieder geval zijn de mannen van Vloet weer met beide benen op de grond. Wat grote zorgen baart is dat we wederom tegen een laagvlieger flink wat goals om de oren krijgen. Genoeg werk aan de winkel dus de komende week.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Rondje Om’ en ‘Zo Zagen Wij Het’ volgen later.