NEC pakt weer drie punten in enerverend duel met NAC

In een zeer koude Goffert, waar zelfs speciale heaters moesten worden aangerukt om het veld op tijd speelklaar te krijgen, stond vanavond de ‘klassieker’ NEC-NAC op het programma. Heubach en Saidi ontbraken aan NEC-zijde vanwege blessures. Daarom mocht Bram Nuytinck voor de tweede maal dit seizoen in de basis starten op linksachter, terwijl Vloet blijkbaar ook Twitter volgt en Mitchell Burgzorg als rechtsbuiten posteerde. Op linksbuiten mocht Erton Fejzullahu, die de laatste weken uit de gratie was gevallen bij Vloet, weer eens opdraven in plaats van Davids.

Na de drama-optredens van de laatste twee weken trok NEC deze avond eindelijk weer eens voortvarend uit de startblokken, met veel inzet en een degelijk baltempo. Na tien minuten resulteerde dit dan ook in een enorme kans voor Vleminckx op aangeven van Fejzullahu, maar de Belg faalde jammerlijk op een meter van het doel. Aan de andere zijde mocht De Graaf aanleggen, maar zijn schot werd gekeerd door Babos.

In de 17e minuut was het de jonge Bram Nuytinck die uit een corner vrij mocht inkoppen en NEC zo op een 1-0 voorsprong zette. In de 25e minuut trok NAC de score echter alweer gelijk na een loepzuivere vrije trap van ex-NEC’er Snoyl. Drie minuten later lag ook de 1-2 in het net, na een snelle uitbraak van Lurling. NEC bleef echter aandringen, en na 36 minuten was het warempel wederom Bram Nuytinck die op bijna identieke wijze als zijn eerste treffer de 2-2 mocht binnenkoppen. Dit was ook de ruststand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ook daar bleef het spelbeeld gelijk aan de eerste helft, met NAC de iets beter voetballende ploeg maar NEC met de meeste inzet en wilskracht. De ploeg speelde gedurfd, fel en werkte zich een slag in de rondte. Die instelling werd in de 56e minuut beloond toen Radomski op aangeven van Sarpong de bal op de rand van de 16 meter prima meenam en langs Ten Rouwelaar werkte: 3-2. En twee minuten later was het zowaar zelfs 4-2, nadat Pothuizen een hoge vrije trap van Sarpong binnenkopte.

NAC bracht Kolkka in voor Gilissen in een poging om het tij te keren. Een kwartier voor tijd werd ook Vleminckx, die wederom een matige wedstrijd speelde, naar de kant gehaald voor Rutger Worm. Zes minuten voor tijd bracht NAC ook nog Caïro en Reuser in voor Gorter en Lurling. NEC bleef echter redelijk eenvoudig de bovenliggende partij, afgezien van een schot op de paal van Kolkka in de laatste minuut, en stak dus geheel verdiend wederom de volle drie punten in de zak. En de Man Of The Match? Die ging uiteraard naar Bram Nuytinck.

Klik hier voor de statistieken van NEC – NAC.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.