NEC pakt wederom drie punten in slotfase

Vandaag stond in Waalwijk het volgende ‘6-punten’ duel op het programma, tegen hekkensluiter RKC. Vleminckx was gewoon van de partij, ondanks wat knieklachten eerder in de week. Ook Saïdi Ntibazonkiza, wiens vrouw hoogzwanger is van hun tweede kind, had gewoon de busreis naar het Mandemakers stadion gemaakt. Er waren dus verder geen veranderingen in de opstelling ten opzichte van de draak van een wedstrijd tegen Sparta vorige week, afgezien van de terugkeer van Heubach op linksback. Nuytinck moest daarom weer met een plekje op de bank genoegen nemen.

Helaas betekende dit ook dat het spelniveau al snel dat van vorige week evenaarde. NEC speelde onooglijk traag en afwachtend, met wederom veel balverlies en veel achteruit spelen. RKC was in de eerste helft de gevaarlijkere ploeg en had misschien zelfs wel een penalty verdiend, maar tot doelpunten leidde dit gelukkig niet. De rust werd dan ook gehaald met 0-0 en kan het best maar zo snel mogelijk vergeten worden. In de rust gaf Vloet zijn spelers dan ook flink op hun donder.

Beide ploegen startten ongewijzigd aan de tweede helft. In het eerste kwartier na rust kreeg Vleminckx twee goede kansen om de score te openen, maar hij slaagde er niet in deze te verzilveren. RKC rook mogelijkheden en bracht Benschop en Berger in het veld voor Agustien en Idabdelhay. Even later ontsnapte RKC-verdediger Colin aan een tweede gele kaart. Aan de andere kant wist Babos ternauwernood een inzet van Benschop te keren.

In het laatste kwartier werd Rutger Worm ingebracht voor Lorenzo Davids. Aan RKC-zijde kwam Obodai binnen de lijnen. Het voetbal in de laatste tien minuten was echter van beide zijden van een allerbelabberdst niveau. RKC kon simpelweg niet beter en NEC leek zich neergelegd te hebben bij een gelijkspel, ondanks het bijna smekende ‘alles of niets’ vanuit het uitvak. De 90 minuten werden echter zonder doelpunten volgemaakt.

Kevin Blom trok nog twee minuten bij en stiekem hoopte elke NEC supporter tegen beter weten in op een stuntje, net als vorige week tegen Sparta. En warempel, het ongelooflijke gebeurde: in de eerste minuut van de extra tijd kopte Bas Sibum vanuit een corner de 0-1 binnen. RKC lanceerde hierop nog een ultieme wanhoopsaanval, die bijna nog de gelijkmaker opleverde ook, maar NEC hield het doel schoon.

Wonder boven wonder pakken we dus opnieuw in een dramatisch slechte wedstrijd in de extra tijd 3 hele belangrijke punten en klimmen we gestaag omhoog. Het veldspel zal echter toch veel beter moeten als we onszelf veilig willen houden.