NEC pakt verdiend punt in Amsterdam

NEC heeft vanavond voor de vierde maal in haar historie een punt gepakt in Amsterdam. Met Nuytinck centraal in de verdediging in plaats van Rens van Eijden, die wat last had van de knie, en Amieux op linksback, hielden de Nijmegenaren Ajax de eerste helft redelijk eenvoudig in bedwang. Schöne had met een fraaie vrije trap na een goed half uur spelen zelfs de beste kans in de eerste helft, maar Stekelenburg redde prima. De laatste vijf minuten zette Ajax nog wel even aan, maar NEC kon toch vrij ontspannen met 0-0 gaan rusten.

In de tweede helft gebeurde er vrij weinig tot een kwartier voor tijd. Na een snelle aanval van NEC vond Schöne de paal op zijn weg, maar in de zeer snelle tegenstoot wist Sulejmani het hoofd van Mido te vinden die de 1-0 aantekende. Lang konden de Amsterdammers echter niet genieten van de voorsprong, want 2 minuten later was het Nuytinck die vanuit de tweede lijn met een hard schot NEC weer op gelijke hoogte bracht. 1-1 was ook de eindstand. Een mooi resultaat dus voor NEC, dat misschien zelfs nog wel aanspraak had kunnen maken op meer als er iets gedurfder gevoetbald zou zijn.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.