Na 5 wedstrijden gedeeld 8ste

Menig bezoeker zal zich nu aan zijn hoofd krabben en denken: “We zijn toch al 12 wedstrijden onderweg en staan toch 11de?” Dat klopt inderdaad maar wij hebben het hier over de competitie voor het beste veld in de Eredivisie.

Het idee is heel simpel. Ieder weekend ontvangt good old Danny Hesp van de aanvoerders van de uitspelende clubs een smsje met de waardering van 1(slecht) tot en met 5(topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben. En aan het einde van het seizoen heeft Danny 17 smsjes voor ieder veld. Even de rekenmachine erbij en we hebben een winnaar. Vorig seizoen was er dus wel een prijs in Rotterdam, want in de Kuip lag de beste grasmat.

De tussenstand van de eredivisie is halverwege oktober als volgt:

1. PSV
2. Feyenoord
3. AZ
  SC Heerenveen
  NAC Breda
  Vite$$e
  FC Utrecht
8. Ajax
  ADO Den Haag
  NEC
11. FC Twente
  FC Groningen
13. Willem II
14. Roda JC
  VVV Venlo
16. De Graafschap
17. Heracles Almelo
18. Excelsior

Opvallend is dat beide kunstgrasvelden onderaan staan.

Op dit moment staan we dus in de middenmoot. Laten we hopen dat Theo van Benthum wat extra Pokon op het veld gooit, Vleminckx niet het hele veld omploegt, Vloet de spelers niet onnodig warm laat lopen, Davids niet te vaak in de grond schiet en supporters niet te veel rotzooi op het veld gooien. Dan moeten we toch makkelijk in de subtop kunnen eindigen met ons heilig groen.


Dit komt de beoordeling niet ten goede.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.