Mini fluit FC Dordt-NEC

Aanstaande donderdag zal één van de kleinste scheidsrechters de bekerwedstrijden tussen FC Dordrecht en NEC gaan leiden: Ruud Bossen. Het is al de derde wedstrijd die de 48-jarige scheidsrechter dit kalenderjaar mag gaan leiden. De eerste wedstrijd was de ‘kampioenswedstrijd’ NEC-Ajax. Een bijzonder duel: niet alleen werd Ajax ondanks de 1-4 zege geen kampioen, maar ook kreeg Patrick Pothuizen zijn 84ste gele kaart, een record in de Eredivisie.

Het tweede duel betreft een vriendschappelijk duel in de voorbereiding naar dit seizoen. Het oefenduel tegen Cracovia Krakow (de club van Ntibazonkiza en Radomski) eindigde in een remise; Bossen was een beetje zeikerig. De laatste rode kaart van de leidsman aan een speler van NEC dateert alweer uit 2003: met Johan Neeskens aan het roer kregen Patrick Ax en Milan Berck Beelenkamp (de Graafschap) in de 43ste minuut een rode kaart.

Het word alweer de 36ste wedstrijd van NEC onder leiding van de man die in het dagelijkse leven een eigen glaszettersbedrijf in Haarlem heeft. Alleen Dick & Dick (Jol en van Egmond), Roelof Luinge én Rene Temmink floten meer duels van de Nijmegenaren.

Hij zal donderdag minder in de belangstelling staan dan zijn laatste officiële duel

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.