Koning van de trema fluit Roda-NEC

Nog één nachtje slapen en er staat weer een belangrijk competitieduel op het programma tegen Roda JC. Uiteraard is het iedere week weer een verrassing wie er gaat fluiten: bij de aanstelling voor deze dinsdagavond was het even twee keer knipperen met de ogen toen we de naam van de leidsman op de site van de KNVB zagen staan. Niemand minder dan Serdar Gözübüyük zal de wedstrijd tegen de Duitsers op zich nemen.

Voor de makkelijkheid zullen we de beste man maar Serdar noemen in de voorbeschouwing. Hoewel weinig mensen hem zullen kennen heeft hij toch al wat records op zijn naam weten te vestigen. Het ´talent´ debuteerde dit jaar op 24-jarige leeftijd in de Eredivisie en mag zich hiermee de jongste scheidsrechter uit de geschiedenis noemen. Eerder veroverde hij deze titel ook al in de Jupiler League. Hoewel de Full-Time KNVB’er zich een geboren Haarlemmenaar mag noemen is hij tevens de eerste scheidsrechter op het hoogste voetbalniveau in ons landje van Turkse afkomst.

Een mooi statistiekje is in ieder geval dat we nog nooit een kaart kregen én zelfs nog nooit verloren onder leiding van de man die vrijdag zijn 25ste verjaardag mag vieren. Dit zal ongetwijfeld komen doordat hij dinsdag zijn debuut maakt voor de eerste selectie van NEC! Bij Jong NEC is hij wel al meerdere malen voorbij gekomen en floot hij redelijke wedstrijden, ondere andere tegen Jong Vitesse in onze eigen Goffert. Roda JC-supporters zullen hem ook niet goed kennen; ook de Limburgers fluit hij voor de eerste keer.

Zondag nog vierde official bij het tumultueuze duel Excelsior-Ajax

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.