Fejzullahu, Wellenberg en Otten beschikbaar tegen Roda

Wiljan Vloet kan dinsdag tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC weer beschikken over Erton Fejzullahu en Niels Wellenberg. Dat meldt de officiële website vandaag.

De terugkeer van Fejzullahu is niet zo’n verrassing. Hij ontbrak zaterdag tegen FC Groningen wegens een schorsing van één duel. Wellenberg haakte voor die wedstrijd echter op het laatste moment geblesseerd af. Beide spelers maken nu weer deel uit van de selectie. Ook Mark Otten die zaterdag geblesseerd uitviel met een voetblessure, is op tijd weer fit.

Er is geen blijvende schade aangericht en de verdediger verwacht tegen Roda ook gewoon te kunnen spelen. "Ik zal de pijn verbijten", zegt Otten tegenover Omroep Gelderland.

Vloet verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de huidige nummer vier uit de eredivisie. "Roda is een goede ploeg met de nadruk op ploeg. Als we ons terug gaan trekken op eigen helft, dan worden we eraf gelopen”, aldus de trainer.

Bas Sibum weet wat hem dinsdag tegen Roda JC Kerkrade te doen staat: lopen, en niet zo zuinig ook. Volgens de NEC’er is dat de sleutel tot een goed resultaat tegen de verrassing van de Eredivisie. "Zij hebben met name in het midden veel loopvermogen", zegt de middenvelder tegen Omroep Gelderland. "Ze spelen 4-4-2. Ze gaan echt honderd keer per wedstrijd en twee keer gaat het goed. Wij moeten dus alert zijn op die lopende mensen en altijd mee lopen, dat moet iedereen opbrengen. En dan kunnen we zelf ook goed aan voetballen toekomen."

Na de 3-2 zege van zaterdag tegen FC Groningen koos trainer Wiljan Vloet voor een andere voorbereiding dan te doen gebruikelijk. Tot tevredenheid van Sibum. "Rust pakken om fit te zijn, het was vooral een beetje uitlopen. Voetballen is leuk, maar het gaat vooral om het resultaat."

Voor Rens van Eijden, Leroy George en de beide keepers Gábor Babos en Marco van Duin komt de wedstrijd tegen Roda JC te vroeg. NEC speelt waarschijnlijk met dezelfde elf spelers als zaterdag, alleen zal het systeem wat anders zijn.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Otten, Zomer, Nuytinck; Will, Sibum, Schöne, Zimling, Davids; Goossens, Vleminckx.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.