KNVB irriteert met getwijfel

De KNMI had het al enkele dagen voorspeld: het zou weer een stevige pot gaan sneeuwen dit weekend. De ervaring leert inmiddels echter dat die andere ‘koninklijke’, de KNVB, doorgaans lak heeft aan de veiligheid van supporters die door weer en wind (en sneeuw dus ditmaal) naar het stadion moeten. Het speelschema is heilig en ook de geplande TV-uitzendingen mogen uiteraard niet verstoord worden. Op vrijdag moest de wedstrijd FC Twente – Heracles wegens de barre omstandigheden nog wel worden geschrapt, maar op zaterdag werd er vrolijk afgetrapt in Heerenveen, Rotterdam, Breda en Den Haag.

Ook op zondag, terwijl het KNMI waarschuwde voor extreme weersomstandigheden in het zuidoosten van het land, werd er in het Philips stadion ‘gewoon’ afgetrapt bij PSV tegen Roda JC. Dat Roda-spelers Addo, Hadouir en Horsten onderweg met de auto nog gestrand waren vanwege autopech door de sneeuw mocht de pret niet drukken. Ook de veiligheid van de voetballers zelf lijkt een trivialiteit voor onze voetbalbond.

AZ-NEC werd wel afgelast, al ging ook dat niet van harte. Toch vond zelfs de KNVB blijkbaar dat het rondom Alkmaar echt te gortig werd op de weg voor spelers en fans. Helaas zat de selectie van NEC toen al in de bus in de buurt van Tiel en mocht dus rechtsomkeer maken. Vloet was dan ook bepaald niet te spreken over de weifelende houding van de KNVB en liet in de Gelderlander optekenen: "De KNVB had de ver­antwoordelijkheid moeten nemen en niet moeten afwachten. De bond had het hele programma er­uit moeten gooien. Laten we wel wezen, deze weersomstandighe­den kwamen niet als een verras­sing. Dat zoiets problemen ople­vert voor de supporters spreekt voor zich." Zelf had hij ’s ochtends vroeg al geconstateerd dat het eigenlijk waanzin was om de wedstrijd doorgang te laten vinden. "Ik ver­trok om kwart over zes ’s och­tends richting Goffert. Normaal ben ik dan tegen zeven uur op de club. Nu was ik er pas om kwart voor acht. Er was ’s nachts veel sneeuw gevallen. En ik begreep dat in het westen van het land zo mogelijk nog meer lag. We heb­ben meteen geïnformeerd, maar van AZ begrepen we dat het veld prima in orde was. Daar lag het niet aan."

Wat restte was een vervroegd vakantie-reces voor de selectie. "Ergens trainen zat er niet in. Er is geen veld of iets be­schikbaar. Ondanks een rommeli­ge voorbereiding afgelopen week, waarin we niet lekker hebben kun­nen trainen, hadden we wel naar dit duel toegeleefd. De laatste van het jaar, waarin we een goede eer­ste seizoenshelft wilden afsluiten. Maar het is niet anders. We heb­ben elkaar de hand gegeven, fijne feestdagen gewenst en daarna is ie­dereen naar huis gegaan."

Op 3 januari hervatten de spelers de training weer, en op 9 januari vertrekt men naar het trainingskamp in Mijas (Spanje). Voorafgaand aan dat uitstapje zal er op 6 januari eerst nog geoefend worden tegen Go Ahead Eagles. Uiteraard houden wij jullie ook tijdens deze koude stille wintermaanden zo goed mogelijk op de hoogte van het reilen en zeilen van onze club.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.