Knie van Schöne doorstaat eerste test

Lasse Schöne heeft gisteren in de wedstrijd van Jong NEC tegen Jong Willem II voor het eerst weer speelminuten gemaakt. De Deen speelde een uur mee. Het ging gelukkig zonder problemen, de knie heeft de eerste test doorstaan.

In De Gelderlander geeft Lasse aan dat het wel even wennen was geweest: "Het eerste kwartier zeker. Vergeet niet dat ik zeven maanden niet meer elf tegen elf gespeeld heb. Al die een-tegen-een duels. Dan weet je dat hij er aankomt. Maar zoals vanavond. Het was ge­woon druk in het veld. En dan die onverwachte tackles. Ik had echt even nodig om in de wedstrijd te groeien."

Aan­voerder Ricardo Ippel had bij Jong Willem II de opdracht had gekregen om Schöne geen ruimte te geven. "Dat was wel een beetje jammer, ja. Ik kreeg geen centime­ter ruimte van hem. Soms liep ik ergens heen. Had ik even het idee dat ik echt vrij stond. Pats. Daar was-ie weer." Desondanks kwam het gevoel al weer snel: "Die steekpass op Bastian Weiser vlak voor rust. Had ik echt zoiets van: het is er nog. Dat was een heerlijk moment."

Volgende week speelt Schöne een hele wedstrijd met Jong NEC (tegen De Graafschap) en misschien zit de middenvelder bij de selctie voor de wedstrijd tegen Ajax. Op 10 mei wordt vervolgens de WK selectie van Denemarken bekend gemaakt. Schöne heeft de hoop nog niet opgegeven er bij te zijn in Zuid-Afrika.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.