Jong NEC blijft steken op gelijkspel in Almelo

Terwijl in De Eendracht de supportersavond plaats vond, speelde Jong NEC in Almelo tegen het plaatselijke beloftenteam. Jong NEC stond voorafgaand aan deze wedstrijd netjes gedeeld bovenaan de ranglijst van de beloften samen met Jong PSV, met 11 punten uit 5 wedstrijden.

Jong Heracles, met onder andere Cairo en voormalig NEC’er Resit Schuurman in de gelederen, begon aardig en NEC doelman Van Duin moest een paar keer flink aan de bak. De beste kans in de eerste helft was echter voor NEC; Alakmak trok de bal voor, maar Ten Voorde wist de bal van dichtbij niet tegen de touwen te werken. Ook een vrije trap van Loen werd door de Heracles-doelman onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft kwam Heracles na een klein uur spelen toch op voorsprong door een doelpunt van Darl Douglas. Twee minuten later voorkwam de paal een verdere uitbreiding van de score voor de Almeloërs. Jong NEC klauwde zich echter terug in de wedstrijd. Waar eerst een inzet van Alakmak nog gekeerd werd, daar vond even later Ten Voorde wel het net nadat de Almelose buitenspelval faalde. Ondanks nog enkele kansen over en weer was 1-1 ook de eindstand.
Jong NEC verliest door dit gelijkspel en de overwinning van Jong PSV op Jong FC Groningen de koppositie. We staan nu gedeeld tweede met Jong Feyenoord/Excelsior, op twee punten voorsprong van nummer 4 Jong ADO Den Haag. De volledige stand bij de beloften: