Jeffrey Sarpong toont meteen zijn handelsmerk

De eerste acties van Jef­frey Sarpong in het shirt van NEC waren veelbelovend. Als de oefen­pot tegen Heracles Almelo (0-1 ver­lies) een voorbode is, dan kon NEC wel eens veel plezier gaan be­leven aan de Ajax-huurling. In de eerste vijf minuten was hij zijn te­genstander al een paar keer kwijt, met telkens een watervlugge pas­seeractie.

Sarpong startte zaterdag in wat straks goeddeels het basiselftal zal zijn de Nijmegenaren. De voorma­lige jeugdinternational nam als linksbuiten de plek in van Saïdi Ntibazonkiza. Vooral in de beginfa­se was Sarpong nadrukkelijk aan­wezig. „Ik vond het persoonlijk wel oké gaan”, kijkt hij terug op zijn debuut. „Ik heb een paar ac­ties kunnen maken, en wat kans­jes gecreëerd. Ik moet het van mijn dreiging hebben, acties ma­ken op snelheid.”

In de combinaties kon hij het met­een al aardig vinden met John Goossens op trainingscomplex Doña Julia, waar het duel werd af­gewerkt. Niet verwonderlijk na­tuurlijk, want de twee voetbalden bij de D2-pupillen van Ajax al sa­men. „ John en ik voelen elkaar wel aan, ja”, zegt Sarpong. „Je weet wat de ander doet en wil. Met Lorenzo Davids, die ik ken van jeugdteams bij Oranje, heb ik dat ook.”

Het bleef voor Sarpong in zijn eer­ste wedstrijd bij één helft. NEC- trainer Wiljan Vloet stuurde na rust een compleet andere for­matie het veld in. Datzelfde deed ook Gertjan Verbeek van Heracles. Terwijl NEC begon met het basis­team, startte Verbeek juist met de reserves. Na de rust was het an­dersom. Net als de laatste weken in de competitie liep het voorin al­leraardigst bij NEC, met een paar vlotte aanvallen. Maar ook Hera­cles wist een paar keer gevaarlijk worden, een bekend euvel dit sei­zoen. Daarom wil Vloet deze week juist flink schaven aan de verdedi­gende tactiek. Dat begint al bij de momenten en vooral de wijze van druk zetten door de aanvallers. De ideeën van de training kwamen in de beginfase al duidelijk naar vo­ren, maar gaandeweg de eerste helft viel NEC wat terug.

De andere nieuweling van NEC, Jeroen Heubach, debuteerde in de tweede helft, waarin Hera­cles- spits Everton kort na de her­vatting de enige goal maakte. Heu­bach maakte een degelijke indruk, zeker gezien het feit dat de van FC Twente gehuurde linksback de nacht ervoor kort had geslapen vanwege de vlucht naar Spanje.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.