Heubach wil weer kunnen spelen

Toen NEC belde was de keu­ze snel gemaakt voor Jeroen Heubach. In Nijmegen kan hij weer minuten maken. Daar kan zelfs twintig jaar FC Twente niet tegenop.

Met de komst van Jeroen Heubach heeft NEC een heus kwar­tet gespaard. Een linksback met een Twente-verle­den ontbrak er nog aan in de ver­dediging. De achterhoede kan nu zomaar bestaan uit ‘klein FC Twen­te’. Behalve Heubach hebben na­melijk ook de centrumverdedigers Ramon Zomer en Patrick Pothui­zen een verleden in Enschede, net als rechtsback NielsWellenberg. En ook de controleur op het mid­denveld, Bas Sibum, voetbalde in het rood van de huidige koploper.

Heubach knikt. „Mooi om elkaar nu bij NEC weer tegen te komen”, zegt hij. „ Al hebben we nooit met z’n allen samengespeeld. We zaten niet tegelijk bij Twente. Maar ik heb afzonderlijk wel met ze sa­mengespeeld. Dat er wat beken­den bij NEC zitten, maakt het voor mij natuurlijk makkelijker.”

Toch was het voor Heubach niet van doorslaggevend belang dat er zo veel oud-ploegmakkers uit En­schede bij NEC zitten. „Ik wil weer aan spelen toekomen, dat is het belangrijkste. Bij NEC krijg ik daar de kans toe en ook nog op het hoogste niveau. De keuze was snel gemaakt toen NEC interesse toonde”, legt hij uit.

Met de komst van Steve McClaren vorig seizoen als trainer van Twen­te was de 35-jarige vleugelverdedi­ger, die bijna tien jaar lang basis­kracht was, bij de Tukkers uit beeld geraakt. „ Onder zijn voor­ganger Fred Rutten speelde ik nog alles, maar McClaren maakte een andere keuze. Ik wilde de concur­rentie wel aangaan en toen Edson Braafheid dit seizoen vertrok hoopte ik ook op een nieuwe kans. Maar op een gegeven mo­ment was het wel duidelijk dat ik maar weinig zou spelen, toen zelfs een rechtsbenige speler (Dwight Tiendalli, red.) op de linksbackpo­sitie kwam. En dan moet je zelf een beslissing nemen.

Twente is de club waar ik al vanaf mijn zes­tiende voetbal. Ik hoefde echt niet weg, maar ik wil mijn carrière graag mooi afsluiten. En niet op de tribune.” Heubach wilde af van de maandag­avond, van de wedstrijden met de beloftes. Dit seizoen voetbalde hij nog niet in de eredivisie. In de be­ker deed hij een paar minuten mee tegen Helmond Sport. En vlak voor de winterstop stond hij Europees tegen Steaua Boekarest in de basis. „Ik wil graag nog een paar jaar door. Ik voel me nog hart­stikke fit, ben nooit geblesseerd ge­weest. Ik ben blij met deze kans en wil er een mooi halfjaar van maken bij NEC.”

Na bijna twintig jaar trouw aan Twente, met een kleine onderbre­king van twee seizoenen bij MVV, trekt Heubach de deur in Ensche­de bewust achter zich dicht. Uitge­rekend in het seizoen dat zomaar eens had kunnen aflopen als het meest memorabele, nu de Tukkers op koers zijn voor de landstitel. „Het zou wat zijn als Twente inder­daad kampioen wordt. Ik hoop het voor de club. Maar ik maak het niet meer mee. Ik heb voor mezelf gekozen, om weer aan voetballen toe te komen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.