Hardwerkend NEC overklast door FC Twente

NEC hoopte vanavond op wat vermoeidheid bij de tegenstander na een zware interlandweek, maar FC Twente toonde zich helaas voor onze jongens een terechte kampioenskandidaat. Ondanks dat de huidige landskampioen kwistig omsprong met de geboden kansen, eindigde de wedstrijd toch nog in een voor de Tukkers comfortabele 2-4.

NEC begon nog wel goed. De ploeg leverde veel strijd en ging vol de duels aan. Een vrije trap van Goossens in de 9e minuut werd bij de tweede paal simpel binnengetikt door Bas Sibum voor de 1-0. Twente was echter niet onder de indruk en in de 18e minuut schoot Bryan Ruiz (wie anders) vanaf rand 16-meter de gelijkmaker binnen. NEC bleef hard werken maar creëerde zeer weinig echte kansen, terwijl Twente in de tegenstoot telkenmale levensgevaarlijk bleek. In de 33e minuut verspeelde Schöne op klungelige wijze de bal in het eigen strafschopgebied en Janko scoorde beheerst de 1-2. In de 44e minuut botste De Jong dankbaar tegen de uitgestoken knie van Van Eijden op en wees scheids Van Sichem naar de stip. Ruiz verzilverde de penalty en met 1-3 ging men vervolgens rusten.

De tweede helft, met Chatelle in de ploeg voor Davids, gaf dezelfde aanblik. NEC werkte hard maar kon geen kansen creëren, terwijl Twente zeker vier enorme kansen op de 1-4 liet liggen door tussenkomst van ofwel de paal, de lat, of Cillessen. Toch was het verrassend genoeg NEC die de eerste goal in de tweede helft liet aantekenen. In de 74e minuut schoot Vleminckx de bal zeer fraai diagonaal achter Boschker voor de 2-3. Hierop bracht Vloet Nuytinck en Fejzullahu in het veld voor Van Eijden en Amieux. Toch bleef Twente redelijk eenvoudig de bovenliggende partij en in de 79e minuut scoorde Janko voor de bezoekers ook de al lang in de lucht hangende 2-4. Bryan Ruiz leek zich tijdens de actie die leidde tot de 2-4 te verstappen en werd met een op het oog ernstige blessure van het veld gedragen.

Twente bleef dus redelijk eenvoudig overeind tegen NEC, dat wel veel wil en strijdlust toonde, maar simpelweg nauwelijks uitfgespeelde kansen wist te creëren. NEC blijft nog wel 11de, maar kan morgen mogelijk een plekje en de status als Nummer Een van Gelderland verliezen.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.