Goossens: “Als ik had gescoord waren we klaar”

Hij is een speler die een abonnement heeft op mooie doelpunten. Keiharde schoten, waar doelmannen alleen het geluid van meekrijgen. John Goossens was zaterdagavond voor NEC tegen AZ weer dichtbij een mooie (winnende) treffer. Goossens zag AZ-doelman Joey Didulica knap redding brengen. "Ik raakte hem ook niet echt lekker."

Het was één van de weinige hoogtepunten in een zeer matige wedstrijd in de Goffert. AZ was niet in staat NEC de wil op te leggen en de Nijmegenaren misten net de overtuiging om de Alkmaarders echt pijn te doen. "We hadden meer kansen moeten creëren", beaamt Goossens tegenover Goal.com.

"In vergelijking met de vorige wedstrijd (2-0 verlies tegen Heracles Almelo, red.) hebben we wel veel  beter gespeeld", aldus de bij Ajax opgeleide middenvelder. Goossens zag dat beide ploegen met elkaar worstelden de eerste helft. "Na de pauze probeerden we meer naar voren te spelen. Dan zie je direct dat het publiek erachter gaat staan en dat je AZ onder druk zet."

"Je kan achteraf zeggen dat we toen iets feller hadden moeten zijn. Maar je moet ook niet overmoedig worden, want AZ heeft een van de beste aanvalslinies van Nederland", aldus Goossens die na het inbrengen van Erton Fejzullahu een controlerende rol kreeg. "Ik speel liever aanvallend, zoals in de eerste helft. Maar je moet ook in het belang van het team kunnen spelen."

De 21-jarige linkspoot had NEC bijna voor het eerst sinds 17 februari naar een zege geschoten. Kort voor tijd spatte zijn inzet echter uiteen op de vuisten van Didulica. "Ik raakte hem ook niet helemaal lekker. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Als zo’n bal erin gaat ben je gewoon klaar", refereert Goossens aan de strijd van NEC om nacompetitie te ontlopen.

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.