George: “Oranje blijft mijn doel, en daar wijk ik niet van af”

Leroy George deed afgelopen zomer een stap terug, om er in de toekomst weer twee vooruit te kunnen zetten: de vleugelspits verruilde FC Utrecht voor NEC, maar heeft zijn ultieme doel, spelen voor het Nederlands elftal, nog niet uit zijn hoofd gezet. “NEC is na FC Utrecht een stapje terug, maar een bewuste”, vertelt de buitenspeler. “Oranje blijft mijn doel, en daar wijk ik niet van af.”

PSV’er Jeremain Lens is wat dat betreft een voorbeeld voor George: de rechtsbuiten kende in Nijmegen een sterke periode en mag zich tegenwoordig international noemen. Dat scenario heeft ook George voor ogen. “Binnenkort ga ik in het centrum van Nijmegen wonen, waardoor ik me hier ook buiten het voetbal thuis ga voelen. Lens heeft laten zien hoe ver je het kunt schoppen via NEC en dat wil ik ook”, zegt de voorhoedespeler in Voetbal International.

George vroeg zijn vriend ook om advies voor hij naar NEC vertrok. “Hij maakte een paar jaar geleden een soortgelijke overstap. Bij AZ zat hij op een dood spoor en speelde zich vervolgens via NEC weer in de kijker. Ik houd me vast aan zijn carrière. Nijmegen was voor hem het beginpunt van een succesvolle periode en als spelers hebben we wel wat van elkaar weg”, meent de vleugelaanvaller.

Bron: Voetbalzone

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.