Geen Goossens, wel Sarpong?

Het blijft hotseklotsen in onze selectie. Hoewel Vloet vooral vastigheid van concept en basis predikt, wordt dit hem door de selectie niet bepaald makkelijk gemaakt. Zo misten we voor het aankomende duel tegen Twente al Pothuizen en Wellenberg vanwege een schorsing. Vanochtend op de training kwam daar naar het zich doet aanzien ook John Goossens weer bij. Na een fel duel verliet hij hinkend het veld met een kwetsuur aan zijn linkerenkel, diezelfde enkel die hem eerder dit jaar al problemen bezorgde. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet helemaal duidelijk, maar de kans bestaat dat hij de wedstrijd van zondag mist.

Daar tegenover staat dat de schorsing van Saidi, die hij opliep in de wedstrijd van Jong NEC tegen Jong Vitesse/AGOVV, geen gevolgen heeft voor het eerste elftal na een besluit van de beroepscommissie. En, nog belangrijker wellicht, Jeffrey Sarpong is weer fit. "Ik heb net weer getraind. Ging goed, geen last. Dus ik ben weer fit." In de wedstrijd tegen Willem II kreeg de Ajax-huurling een schop tegen zijn knie. "De volgende dag werd-ie dik en stijf. Toen moest ik rusten. Godzijdank ging het heel snel. Ik ga keihard mijn best doen. Maar het is belangrijker dat we als team goed spelen en winnen. Twente is geen makkie. Het moet blijken of we aan voetballen toekomen. Maar ik heb er wel zin in."

Het is dus aannemelijk dat Sarpong weer stuivertje zal wisselen met Goossens op de ‘nummer 10’ positie achter de spits, terwijl Burgzorg waarschijnlijk naar rechtsback zal verhuizen en Saidi zijn plek op de vleugel in gaat innemen. Vloet heeft er in ieder geval wel vertrouwen in: "Dit was een frisse trainingspartij. We hebben lekker gespeeld. Wij boeken echt vooruitgang als groep. Dat is in het voetbal alleen vrij moeilijk meetbaar. Bij schaatsen is dat veel simpeler. Als iemand elfde wordt, maar zes seconden afrijdt van zijn persoonlijk record, is de progressie heel duidelijk waar te nemen." Over zijn speelstijl aanpassen aan Twente, door bijvoorbeeld 4-4-2 te gaan spelen om zo wat meer grip op het middenveld te krijgen, denkt Vloet vooralsnog niet. "Anders benutten we onze eigen kernkwaliteiten niet genoeg, dat zou jammer zijn."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.