Ex-NEC: spelers belangrijk voor promotie

Maandag werden er twee duels afgewerkt in play-offs voor de promotie naar de Eredivisie. AGOVV speelde een uitduel tegen FC Eindhoven en Helmond Sport moest het in eigen huis FC Den Bosch lastig zien te maken.

Vooral in het laatstgenoemde duel is er een grote hoofdrol weggelegd voor een aantal spelers die ooit de eer hadden in het rood-zwart-groen van ons NEC te voetballen. Onder leiding van een slecht fluitende Liesveld tekende Fabio Caracciolo voor de 0-1 voorsprong voor Den Bosch, maar deze goal werd al twee minuten later tenietgedaan door een doelpunt van Charles Kazlauskas. De Amerikaan speelde in totaal dertien officiële duels voor NEC en is bezig aan zijn eerste seizoen voor Helmond Sport, waar hij als verdediger word gebruikt (bij NEC als spits/aanvaller).

Een andere ex-NEC’er zorgde er voor dat Den Bosch uiteindelijk toch nog een uitzege wist te boeken: Paul Jans strafte slecht verdedigen van Helmond Sport optimaal af: 1-2. Na een avontuur bij Rot-Weiss Essen is Jans al aan zijn tweede seizoen in Den Bosch bezig. Bij NEC kwam de aanvaller net als Kazlauskas tot dertien officiële duels.

AGOVV had het erg moeilijk op bezoek bij FC Eindhoven. Vooral het middenveld van FC Eindhoven was met onder andere Ex-NEC’er Bart van Brakel ijzersterk en mag door een doelpuntje van Leon Kantelberg met een voorsprong afreizen naar Gelderland. Bart van Eeden kwam in het duel niet in actie.

Klik hierrrr voor de samenvattingen en de reactie van Paul Jans

Charles Kazlauskas, Bart van Brakel en Paul Jans

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.