El Akchaoui maakt naam

AUGSBURG –  Youssef El Akchaoui (29) maakt in recordtijd naam in Duitsland. Sinds de verdediger NEC verruilde voor FC Augsburg verloor de club uit de Tweede Bundesliga geen enkele keer. „Van de zeven competitiewedstrijden werden er zes gewonnen en speelden we er één gelijk. Daarnaast bereikten we de halve finale van de DFB-Pokal”, zei de linksback na de competitiezege op Paderborn (3-0).

De Nederlandse Marokkaan wordt op handen gedragen. „Omdat ik tot dusver elke minuut heb gespeeld en we in acht duels, maar één tegentreffer kregen.” Door de goede resultaten lonkt de Bundesliga. „De nummers één en twee promoveren, terwijl nummer drie een promotie-/ degradatieduel tegen nummer zestien uit de Bundesliga speelt”, aldus El Akchaoui. „We staan nu vast op de tweede plaats, vier punten achter koploper Kaiserslautern en vier punten voor op Sankt Pauli. Het verschil met Düsseldorf, dat vierde staat, is zelfs zes punten.”

El Akchaoui geniet met volle teugen. „We speelden tegen Paderborn voor 27.000 toeschouwers en in de beker tegen Köln zelfs voor 31.000. De laatste speeldag is Kaiserslautern-Augsburg. Het enige waar we nu nog voor moeten zorgen is, dat het verschil met Kaiserslautern verder terugloopt, zodat die wedstrijd ergens om gaat.”

Bron: De Telegraaf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.