Bjorn Kuipers fluit…. alweer

Voor de tweede keer in een week wordt scheidsrechter Bjorn Kuipers op een ‘Gelders’ duel gezet. Nadat hij maandag eerst het discutabele duel FC Zwolle – AGOVV floot mag hij zaterdag naar de nummer één van Gelderland voor het duel met Roda JC. In het duel eerder deze week zorgde Kuipers misschien wel voor een primeur: twee penalty’s in enkele seconden. Nadat de genomen penalty van Manucharyan prima uit het goal werd gewerkt door de keeper van FC Zwolle belandde de bal weer bij een speler van AGOVV die meteen werd onderuitgehaald. Weer een penalty.

En Bjorn Kuipers kent alle spelers van NEC van gezicht, naam en speltechniek. Hij fluit dit seizoen al voor de derde keer een wedstrijd van NEC, iets wat maar weinig scheidsrechters voor elkaar krijgen. En waarom ook niet? Het eerste duel dit seizoen dat onder leiding van Kuipers stond was NAC-NEC. In een knotsgek duel spaarde hij Rutger Worm door hem geen tweede geel voor een vangbal te geven, waardoor NEC toch nog voor een stuntje zorgde door de wedstrijd met 3-3 gelijk te spelen. Het tweede duel onder leiding van deze Europese topscheidsrechter was NEC-Sparta. Hoewel de blessuretijd al een tijdje verstreken was liet deze ‘oetlul’, zoals Dick Advocaat hem noemde, het duel toch nog even doorgaan. Dit resulteerde prompt in een treffer in de laatste minuut van Saidi Ntibazonkiza.

Ook de succesjes tegen AZ uit (0-1) en Feyenoord uit (eind 2008, 0-2) stonden onder de hoede van de leidsman. De laatste rode kaart van de Oldenzaler dateert uit het begin van 2007 toen Patrick Pothuizen met twee keer geel van het veld werd gestuurt.

Hier nog ffkes de details van NEC onder Bjorn:

Eredivisieduels onder leiding van Kuipers
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 4 1 1 2 2 4
Uit 7 3 1 3 8 9
Totaal 11 4 2 5 10 13

Bjorn kent niet alleen NEC heel goed, hij kent ook de stad uit zijn duimpje. De 36-jarige leidsman studeerde namelijk Bedrijfskunde op de Radbouduniversiteit van Nijmegen. Zijn er geen leuke medestudenten van vroeger die wat leuke stapverhalen over hem hebben?

Achttien wedstrijden gefloten dit seizoen, 58x geel, 1x rood (Lurling) onder toeziend oog van 383.746 toeschouwers