El Akchaoui is nog steeds NEC’er

Zijn vertrek was al zo goed als rond, maar sc Heerenveen twijfelt nu toch of ze Youssouf El-Akchaoui wel aan moet trekken. De Friese club en de 29-jarige linksachter zijn al enige tijd in onderhandeling, maar tot een akkoord is het vooralsnog niet gekomen.

De Leeuwarder Courant weet te melden dat de fysieke toestand van de Marokkaan het grootste probleem vormt. El-Akchaoui brak recent zijn kuitbeen en is daardoor niet direct inzetbaar. Heerenveen wil door het vertrek van Goran Popov naar Dinamo Kiev, een speler die de vrij gekomen linksachter-positie wel per direct invulling kan geven. "De onderhandelingen zitten niet vast, maar we zijn er nog niet uit", aldus Heerenveen-directeur Yme Kuiper tegen over de krant.

Naast Heerenveen heeft ook Feyenoord nog altijd interesse in de speler. In de ploeg van Mario Been is El-Akchaoui de beoogde opvolger van Giovanni van Bronckhorst, die na het WK zijn loopbaan beëindigt. De Rotterdammers hebben El-Akchaoui eerder al te kennen gegeven dat men in De Kuip op dit moment geen geld heeft om het salaris van de back te betalen, waardoor hem op dit moment nog geen contract kan worden aangeboden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.