DTH Awards 2009-2010: Uit het hok, maar niet uit het hart

De vierde stemronde van de DTH Awards is voor "Uit het hok, maar niet uit het hart"
(Oud-NEC’ers die in woord of daad nog steeds tonen het hart op de juiste plek te hebben)

De genomineerden zijn:

Peter Wisgerhof

Hij is inmiddels alweer geruime tijd onder dak bij mogelijk toekomstig landskampioen FC Twente, maar ‘Mister NEC’ Peter Wisgerhof heeft nog altijd een flinke rood zwart groene kern. Nog regelmatig bezoekt hij een wedstrijd van de Nijmegenaren als het schema het toelaat. En ook al had hij een groot aandeel in het doelpunt tegen NEC in de laatste wedstrijd in Enschede, hij bleef net als het voorgaande jaar ingetogen in zijn viering, waarvan akte. In de media sprak hij eerder dit seizoen al het vertrouwen uit dat NEC in zijn ogen te goed was om te degraderen. Wellicht dat wij op onze beurt Peter onze waardering nog eens kunnen tonen door op de laatste speeldag te stunten tegen Ajax, want wat zou er (bij gebrek aan enige glans voor ons eigen cluppie dit jaar) nou mooier zijn dan om ‘onze’ Peter die kampioensschaal omhoog te zien heffen?

Gorgi Hristov

Wie herinnert zich hem niet? De Macedonische spits Gorgi Hristov vormde in zijn eerste jaar bij NEC een gouden tandem met ‘Jackiegoal’. Met 15 competitiedoelpunten in het seizoen 2000-2001 (7 daarvan in de eerste drie wedstrijden) maakte hij een verpletterende entree in de Goffert. Vooral de hattrick thuis tegen de aartsrivaal zal niet snel meer geëvenaard worden. Helaas wist hij in de daarop volgende seizoenen zonder De Gier aan zijn zijde het net niet zo vaak meer te vinden en in 2003 was het dan ook over en sluiten voor Gorgi in de Goffert. NEC blijft echter altijd een speciale plek houden in zijn hart. Zo was hij erbij toen NEC in eigen huis Udinese versloeg in de UEFA cup. En als de inmiddels 33-jarige spits over NEC spreekt dan gaat het over ‘we’ en ‘ons’. Recentelijk zei hij nog: "Mijn carrière af­sluiten bij NEC. Ik zou niets liever willen." Wellicht ietwat ambitieus, maar het toont wel aan dat bij Gorgi het rood-zwart-groen nog altijd door de aderen kolkt.

Mario Been

Onder zijn leiding doet Feyenoord eindelijk weer een beetje mee in de hogere regionen van de Eredivisie. Maar ondanks dat de Rotterdamse club zonder twijfel zijn absolute nummer Een is, blijft NEC voor Mario toch altijd een beetje speciaal. Elke keer dat hij in de Goffert komt neemt hij de tijd voor een praatje en een kwinkslag met bekenden. En toen de KNVB ons bij fluite van scheidsrechter Liesveld een oor aannaaide in de beker stond Mario vooraan om publiekelijk de arbitrage te veroordelen (al speelde de naderende Klassieker hierin uiteraard ook een rol). De meest succesvolle NEC-coach ooit heeft inmiddels ook een mooie gedenkplaat gekregen in de Goffert, een passend eerbetoon voor de man die NEC Europees op de kaart zette.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.