DTH Awards 2009-2010: De Gouden Retriever

De eerste stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Retriever"
(De meest supportersvriendelijke NEC speler)

 

De genomineerden zijn:

 

Björn Vleminckx

Waar de duurste aankoop in de clubhistorie nog niet alle NEC supporters kon overtuigen van zijn voetballende kwaliteiten, daar staan zijn onverminderde werklust en no-nonsense mentaliteit buiten kijf. En buiten het veld bleek de ‘Stier van Puurs’ ook nog eens een zeer plezante vent. We hoeven alleen maar te kijken naar de busladingen KV Mechelen supporters die met regelmaat bij de Goffert worden afgeleverd om zijn goede band met de fans bevestigd te zien. Maar ook vele NEC supporters lopen inmiddels weg met de sympathieke Belg. Een foto met de kinderen of een babbeltje over de afgelopen wedstrijd, Björn is er altijd voor te porren. En uiteraard staat zijn ‘moon’-actie richting de vitesse-aanhang vanuit de NEC spelersbus ook garant voor een aantal bonuspunten.

Patrick Pothuizen

‘Potje’ mag dan de nestor van de spelersgroep zijn, als het op schelmenstreken aankomt is hij een echte Pietje Bell. Niet alleen zijn medespelers worden veelvuldig blootgesteld aan de grappen en grollen van de kleurrijke verdediger, ook de supporters mogen zich met regelmaat laven aan zijn humor. Recht door zee en niet op zijn mondje gevallen, is hij nooit te beroerd om zelfs na een slechte wedstrijd de fans te woord te staan. Ook toen eerder dit seizoen na de verloren wedstrijd tegen RKC de vlam in de pan sloeg op het voorplein was Patrick een van de eersten die met de supporters in gesprek ging. Het is dan ook niet voor niets dat Potje vorig jaar al met grote overmacht de Gouden Retriever in de wacht sleepte en dit jaar wederom tot de genomineerden behoort.

 

Mitchell Burgzorg

Niet alleen rap op het veld maar ook rap van tong; ‘Priester’ rapt een niet onverdienstelijk stukkie in het rond. Daarbij gaat hij een dis richting de arneppers niet uit de weg. Mitchell staat met beide benen op de grond, is geen kapsones-jongen, en dat is bijna een verademing in een ploeg waar op een gegeven moment om de haverklap weer een speler het hoog in de bol leek te krijgen. Mitchell moet daar niks van hebben. Hij werkt zich een slag in de rondte, straalt voetbalvreugde uit, heeft altijd oog voor zijn matties, en een praatje of een foto na de training is nooit een probleem. Redenen genoeg dus om hem te nomineren voor de Gouden Retriever.

 

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.