DTH Awards 2009-2010: De Gouden Puppy

De achtste stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Puppy"
(De meest talentvolle selectiespeler onder de 23 jaar)

De genomineerden zijn:

John Goossens

John Goossens (21) kwam begin 2009 over van Ajax, waar hij door diverse blessures er niet in slaagde een basisplek af te dwingen. In zijn periode onder Been moest hij het vooral hebben van invalbeurten, al scoorde hij wel een zeer fraaie gelijkmaker tegen FC Twente. Inmiddels weten we dat dat doelpunt zeker geen toevalstreffer was. Goossens heeft dit seizoen meermalen laten zien een – zoals kenners dat graag omschrijven – fluwelen traptechniek te bezitten. Zo herinneren we ons allemaal vast nog de schitterende doelpunten tegen ADO Den Haag en Excelsior. Door het langdurig wegvallen van Schöne werd Goossens dit seizoen wel een vaste basisklant. Helaas liep hij in het oefenduel tegen FK Pelister een enkelblessure op en moest hij de eerste wedstrijden van 2010 verstek laten gaan. Gelukkig wist Ajax-huurling Sarpong (die vanwege zijn huurstatus niet opgenomen is in deze nominatieronde) zijn absentie meer dan adequaat te ondervangen. Tegen Groningen keerde Goossens terug in de basis, maar later die week op de training ging het weer fout en moest hij opnieuw drie weken verstek laten gaan. Gelukkig is hij inmiddels alweer geruime tijd blessurevrij en is hij wederom vaste keuze in de basiself.

Bram Nuytinck

Met Bram Nuytinck (19) heeft NEC eindelijk weer eens een jongen uit de eigen opleiding in de gelederen met grote potentie. De geboren Heumenaar werd in de NEC-jeugd klaargestoomd tot centrale verdediger en zo debuteerde hij eind 2009 ook in de hoofdmacht tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Door de plotselinge verhuur van El-Akchaoui en blessureleed bij zijn beoogde stand-in Heubach was er echter ineens een mogelijkheid voor Nuytinck om wat speelminuten op te doen als linksback. Bram greep deze mogelijkheid met beide handen aan. Sterker nog, in zijn tweede wedstrijd als linksback legde hij met twee haast identieke kopgoals hoogstpersoonlijk de basis voor een fraaie overwinning op NAC. En wekelijks laat Bram zien dat dit optreden geen eenmalige bevlieging was, want inmiddels heeft hij zich in korte tijd opgeknokt tot de onbetwiste nummer 1 voor de linksback positie, en passant de doorgewinterde routinier Heubach op de bank houdend. Misschien hebben we met Nuytinck eindelijk die groeibriljant in huis waar we met zijn allen al zo lang op gehoopt hebben? De tijd zal het leren, maar een "Gouden Puppy" nominatie heeft hij inmiddels in elk geval binnen.

Mitchell Burgzorg

‘Priester’ (22) kwam in 2008 over van Haarlem en speelde in eerste instantie voornamelijk zijn wedstrijden in het beloftenteam. Begin 2009 liet Mario Been de rappe(nde) vleugelverdediger debuteren in de hoofdmacht, uitgerekend tegen aartsrivaal Vitesse. Door de aanwezigheid van klasbak Dani Fernandez was Burgzorg dat seizoen echter voornamelijk veroordeeld tot de bank. Dit leek ook zijn lot te worden in het tweede seizoen bij NEC, doordat Niels Wellenberg werd aangetrokken van Twente. Wellenberg viel echter van de ene blessure in de andere, waardoor Burgzorg toch ineens met regelmaat mocht opdraven in de basis. En dit doet hij met verve. Waar hij door onervarenheid zo nu en dan nog wel eens een (niet altijd ongevaarlijke) steek laat vallen, daar maakt hij met zijn ongebreidelde werklust en vechtersmentaliteit veel goed. Daarnaast bleek de rappe rapper ook nog eens redelijk uit de voeten te kunnen als rechtsbuiten. Ook buiten het veld toont hij zich een zeer vriendelijke en aanspreekbare jongen zonder kapsones, wat hem eerder al een nominatie opleverde voor "De Gouden Retriever".

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.