DTH Awards 2009-2010: De Gouden Kennel

De derde stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Kennel"

(De prijs voor die groepen of personen die iets goeds hebben gedaan voor alle NEC supporters)

De genomineerden zijn:

Het NEC Sneeuwteam

Het was hondenweer deze winter. En dan bedoelen we geen trouwe honden, maar sneeuw. Veel sneeuw. Zo veel sneeuw dat diverse wedstrijden geen doorgang dreigden te vinden. En dat juist in de periode dat NEC zich langzaam weer op leek te richten na een belabberde seizoenstart. Gelukkig wist stadionmanager Theo van Benthum een flinke groep supporters op te trommelen die bereid was om voor dag en dauw de sneeuwschoenen aan te trekken om in de snijdende vrieskou de grasmat van de Goffert te ontdoen van de spelbedervende sneeuwlaag. De drijfveer van deze koene vrijwilligers: een kop soep en een broodje knakworst, maar bovenal een flinke lading clubliefde. Helaas mochten alle inspanningen niet baten voor het treffen met de Gelderse concurrent, maar tegen Sparta lag de mat er dankzij deze vrijwilligers weer prima bij. Een terechte nominatie dus.

Maison van den Boer

Er waren aardig wat gefronste wenkbrauwen toen NEC in juni aankondigde dat er een muntensysteem in de Goffert zou komen, maar eerlijk is eerlijk, het gaat nu wel een stuk sneller bij Mr Dug Out. Bovendien doen de versnaperingen die je krijgt voor je munten zeker niet onder voor wat ons in andere stadions onder de neus geduwd wordt qua prijs of kwaliteit. Uiteraard zijn er altijd wel op- of aanmerkingen te maken op iedere catering en de uitbaters van Maison van den Boer verdienen er ongetwijfeld best een leuk zakcentje mee, maar in aanmerking nemende dat ze moeten werken binnen de limieten die door het stadion aan hen gesteld worden proberen ze de supporters wel optimaal van dienst te zijn. En dat kunnen ze niet overal in Nederland zeggen. Ook is het fijn dat de Brasserie ‘De Eendracht’ tegenwoordig open is voorafgaand aan uitwedstrijden. Het wachten is op het moment dat de munten van Mr Dug Out en van De Eendracht op elkaar afgestemd worden, wellicht dat deze nominatie daar een aanmoediging toe kan zijn.

Legio Noviomagum

Als Gouden Kennel winnaars in 2008 en vorig jaar een goede tweede achter Café De Derde Kamer zijn de mannen van Legio inmiddels aardig bekend met deze categorie. Wie herinnert zich niet de fraaie fakkel-aktie ‘Welkom in de Bloedkuul’ in samenwerking met de SV voorafgaand aan de helaas niet al te goed verlopen wedstrijd tegen RKC? Of het enorme ‘Nijmegen leeft, Arnhem beeft’ doek voor de wedstrijd tegen de vistassen. En natuurlijk liggen het spandoek en de Abraham pop voor Ron de Groot’s 50e verjaardag nog altijd vers in het geheugen. Ook voor een kritische noot deinst Legio Noviomagum tegenwoordig niet terug, getuige de spandoeken richting Saidi en het combi-beleid in Eindhoven. Op eigenzinnige en imponerende wijze blijft Legio proberen de sfeer in het stadion te verhogen en wij van DTH juichen dit streven van harte toe.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.