Drie goals voor Vleminckx, drie punten voor NEC

Bjorn Vleminckx heeft NEC vandaag de drie punten bezorgd in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De spits, die vaak moeite heeft aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen, speelde een uitstekende wedstrijd en had met een beetje geluk nog vaker kunnen scoren. De drie goals bleken uiteindelijk net genoeg om de noorderlingen op afstand te houden, 3-2.

NEC opende furieus en stond na al snel op een comfortabele 2-0 voorsprong. De Groningense verdediging stond in het eerste deel van de wedstrijd gigantisch te schutteren en daar profiteerde de thuisclub (bijna) optimaal van. Assists van Davids in de 4e minuut en Goossens in de 12e minuut werden door onze Belgische spits op waarde geschat, terwijl een derde doelpoging door een Groningse verdediger van de doellijn werd gehaald. In het vervolg van de eerste helft hoefde NEC en kon FC Groningen niet veel meer.

In de tweede helft oogden de groen-witten, die bij winst mede-koploper hadden kunnen worden, aanmerkelijk frisser. NEC bleef af en toe met kunst- en vliegwerk overeind, al had Vleminckx aan de andere kant tot twee maal toe de beslissing kunnen verzorgen, maar had pech dat een volley uit een afgeslagen bal op de paal belandde en een kopbal na een goede voorzet van Goossens de lat trof. Enevoldsen bracht met een mooi schot de spanning terug, luttele minuten later herstelde Vleminckx de marge weer door alert binnen te schieten na een corner. De late Groningse treffer van Andersson zorgde nog even voor wat spannende momenten, maar bleek uiteindelijk gelukkig alleen van statistische waarde.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.