Davids: “Ik sta overal voor open”

Na lang bivakkeren op de bank mocht Lorenzo Davids afgelopen weekend eindelijk weer eens opdraven in de basis bij NEC. Ongetwijfeld een bittere pil voor een speler die in 2008-2009 in alle 34 competitieduels meespeelde en vorig seizoen ook bijna alle wedstrijden meedeed en bovendien gekozen werd tot speler van het jaar. Dit seizoen bleef zijn optreden in de hoofdmacht, afgezien van de wedstrijd tegen Feyenoord, echter beperkt tot een korte invalbeurt uit tegen Willem II en een volle wedstrijd tegen PSV.

Tegen de Rotterdammers speelde hij een zeer degelijke wedstrijd op een voor hem toch wat onwennige plek, hangend op linksbuiten. Naast het vele controlerende werk dat hij opknapte, stond hij ook nog eens aan de basis van de openingstreffer van Lasse Schöne. Wellicht dat het spelen tegen zijn oude ploeg Feyenoord toch iets extra’s losmaakt in de middenvelder, bovendien de ploeg waar nu de coach rond loopt die hem in 2007 naar NEC haalde? "Dat is speciaal, zeker, omdat mijn oude coach daar nu trainer is. Voor mij is Feyenoord nog steeds een grote club met een goede ploeg", beaamt Davids tegenover SEG.

Een mooi moment dus om voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek te laten zien dat hij het voetbal nog altijd niet verleerd is: "De 3-0 overwinning van afgelopen weekend op Feyenoord was een mooie ervaring. We begonnen sterk en kwamen na een assist van mij vrij snel op 1-0. Daarna moet je de nul zien te houden en dat is uiteindelijk goed gelukt. In de eerste helft kregen we nog meer kansen, maar die maakten we niet af. Daardoor kreeg Feyenoord weer hoop en kregen zij ook mogelijkheden. Bij 1-1 waren zij voor de winst gegaan, maar na onze 2-0 was het gelukkig over. Zaterdag tegen NAC moeten we ook weer met lef spelen. Dan hebben we niks te vrezen."

Over zijn toekomst bij NEC houdt Lorenzo zich in het interview op de vlakte. Toch is het zeker geen sinecure, aangezien het contract van de neef van Edgar bij NEC na dit seizoen af loopt. Aan het eind van vorig seizoen zei hij hierover nog in De Gelderlander: "Ik heb nog een jaar te gaan. Gezien de financiële situa­tie zal NEC spelers moeten verko­pen. Ik denk dat mijn kans gaat ko­men." Een speler op de bank versiert echter niet zo gemakkelijk een mooie transfer. Tegenover SEG blijft hij dan ook wat vaag: "Ik ben bezig aan mijn laatste contractjaar, maar heb verder nog geen concrete plannen. Ik sta overal voor open."

Mocht hij advies nodig hebben aangaande transfers dan kan hij in ieder geval wel altijd bij zijn grote neef terecht. "We waren met de familie vorige week nog bij elkaar, omdat mijn oom, de vader van Edgar, was overleden. Ik heb hem ook weer even gesproken. Voor advies kan ik altijd bij hem terecht, maar ik moet het toch zelf doen. Hij is voetballiefhebber en probeert zo lang mogelijk te blijven spelen. Knap dat hij nog zo fit is. Ik kan veel van hem leren."


Davids vorig seizoen na zijn winnende treffer uit tegen AZ (0-1)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.