Bouaouzan profiteert weer van laatste dag

We kennen het allemaal, de paniek bij clubs als de laatste dag van de transfermarkt zich aandoet en er nog steeds naar spelers gezocht wordt. NEC sneed zich vorig jaar met het aantrekken van Collins John en Rachid Bouaouzan lelijk in de vingers.

Wie denkt dat clubs van elkaar leren heeft het helemaal mis. Opportunisme viert als altijd hoogtij in de voetballerij. En dus slaagde Bouaouzan er wederom in een club voor de gek te houden. Het Zweedse Helsingsborg IF huurt de 26-jarige aanvaller in de laatste maanden van zijn contract met Wigan. Ondanks de voorgeschiedenis bij NEC en het feit dat Bouaouzan bij Wigan nooit speelde, zijn ze in Zweden in hun nopjes.

‘We hebben lang gezocht naar een oplossing voor de lange termijn, deze kans deed zich de laatste dagen voor’, aldus technisch directeur Jesper Jansson in De Gelderlander van Helsingborg. ‘Hij heeft genoeg getraind en speelde ook nog in de Nederlandse competitie’. De gretigheid zelve zouden we aan het laatste statement kunnen toevoegen.

Ondanks al het optimisme moet de club nog even wachten voordat Rachid in actie komt, want hij ondervindt effe hinder van een dijbeenblessure. Dat dan weer wel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.