Babos tot het nieuwe jaar eruit

Vandaag werd door NEC bekend gemaakt dat de rugblessure waar doelman Gábor Babos mee kampt toch hardnekkiger blijkt te zijn dan verwacht. Tot dusverre hoopte men nog dat met een paar weken rust de klachten vanzelf weer zouden verdwijnen, maar dit blijkt helaas niet het geval te zijn. Een operatie is daarom noodzakelijk. Hierdoor zullen we Babos in elk geval tot het eind van dit kalenderjaar moeten missen.

Heel vervelend uiteraard voor onze aanvoerder en voor heel NEC. Gelukkig heeft stand-in Jasper Cillessen in de afgelopen weken bewezen dat hij zijn mannetje kan staan, zodat er geen accute noodmaatregelen vereist zijn. Wel is het zo dat NEC al voor het wegvallen van Babos kampte met een keeper-tekort. Momenteel zijn er voor wedstrijden van het eerste en de beloften, plus alle trainingen, slechts twee volwaardige keepers beschikbaar in Cillessen en Van Duin. Een punt van zorg dus voor Vloet en de technische staf. We zijn benieuwd of we op korte termijn nog een extra keeper tegemoet kunnen zien of dat het noodpotje toch echt helemaal leeg is.

In ieder geval wensen wij Babos veel sterkte met de operatie en de revalidatie erna en we hopen dat hij sneller dan verwacht weer terug kan keren bij de selectie. En natuurlijk ook veel sterkte gewenst aan Jasper de komende maanden, vooral voor 31 oktober!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.