Ajax gaat stranden bij NEC

Dick Advocaat is er heilig van overtuigd. FC Twente kan nog zo veel punten laten liggen in de komende weken, kampioen worden ze toch. Want NEC gaat Ajax een pak op de broek geven op de slotdag van de competitie. En wie zijn wij dan om de man, die als trainer kampioen van de ere, eerste, Schotse en Russische divisie werd, de Uefa Cup won en de kwartfinale WK en halve finale EK haalde, tegen te spreken?

Het Algemeen Dagblad tekent vandaag op uit de mond van Advocaat: ,,NEC heeft een ploeg, die in eigen stadion voor elke grote club een verschrikkelijk lastige hindernis is. Let op mijn woorden, in de laatste wedstrijd van het seizoen gaat Ajax in Nijmegen nog punten verspelen.” De succestrainer vervolgt: ,,NEC knokt, het veld is zwaar en eigenlijk slecht, waardoor het ontzettend moeilijk is om hier te winnen.”

Wie de statistieken erbij pakt kan de man niet anders dan gelijk geven. Alleen PSV hield huis in de Goffert. Verder won alleen topclub Twente hier nipt. En Groningen natuurlijk. En Heracles, maar die zijn boven verwachting goed. Ok, Roda ook. En euhh…..tja RKC natuurlijk….

Zeg Dickie, dit is toch geen smoesje om de aandacht van het falen afgelopen zaterdag van Mounir, Jermaine en Moussa af te leiden?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.