Zomer: “Meeste duels NEC waren dramatisch”

Sinds de aanstelling van de nieuwe coach Wiljan Vloet verzamelde NEC vooralsnog twee punten. Na het 3-3 gelijkspel bij NAC Breda volgde zondag tegen FC Groningen opnieuw een remise: 2-2. "Vloet brengt duidelijkheid en scherpte."

De puntendelingen zijn het wisselvallige NEC dit seizoen niet vreemd. Voor de komst van Vloet speelden de Nijmegenaren ook al vijf keer gelijk. Gewonnen werd er slechts twee keer, tegen SC Heerenveen en landskampioen AZ. Die laatste competitiezege viel al meer dan twee maanden geleden te bejubelen. Met de lastige wedstrijden tegen koploper FC Twente en Ajax voor de boeg ligt een nieuwe overwinning niet direct voor het grijpen.

In het duel met FC Groningen liet NEC een uitgelezen kans op een driepunter liggen. De thuisclub kwam weliswaar vroeg op voorsprong, maar via goals van Björn Vleminckx en Youssef El-Akchaoui repareerden de Nijmegenaren de schade. "Tot de 88e minuut dacht ik dat de zege binnen was", zegt Ramon Zomer tegen FCUpdate.nl. "Toen scoorde FC Groningen echter de 2-2 en daarna hadden we de wedstrijd zelfs nog kunnen verliezen." 

Ondanks de teleurstelling ziet de verdediger ook lichtpuntjes. "Als je onze wedstrijden voor de ontmoeting met NAC bekijkt, was het eigenlijk van een dramatisch niveau. We verloren toen geregeld op kansloze wijze. De laatste twee wedstrijden speelden we echter fris, dwongen we kansen af en kwamen we ook op voorsprong. Tegen FC Groningen waren we zeker niet de mindere en hebben we zelfs regelmatig de controle over de wedstrijd gehad."

Zomer kan zich goed vinden in de aanpak van Vloet. "Hij is duidelijk en scherp, al heeft hij in twee weken tijd natuurlijk niet heel veel kunnen veranderen. Iedereen besefte al dat er hard voor de punten moet worden gewerkt. Hoewel onze huidige klassering tegenvalt, is er nog geen man overboord. De clubs in het rechterrijtje staan heel dicht bij elkaar. We zijn sinds de aanstelling van de nieuwe trainer in ieder geval nog ongeslagen", glimlacht de verdediger.

Bron: FC Update

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina