Vooruitblik: Willem II – NEC

Morgen staat de wedstrijd tegen het Willem II van held Frank Demouge op het programma. Tevens het Willem II van de onbetrouwbare coach Alfons Groenendijk. Hij die eerder z’n jawoord gaf aan NEC maar zich een paar dagen later toch bedacht. Of hij het gelijk aan z’n zijde heeft zal blijken als de eindscore zaterdag op het bord staat, in het Koning Willem II stadion te Tilburg.

In het begin van de competitie speelde Willem II matig en ondanks dat de eerste wedstrijd werd gewonnen, belandden de Tilburgers al snel in de onderste regionen. Het spel werd echter steeds beter wat tegen FC Groningen zelfs tot 3 punten leidde. Maar Groningen had dan ook niet de beste competitiestart uit haar historie. Daarna volgde in de beker echter een pijnlijke nederlaag tegen rivaal NAC Breda en vorige week werd er bij PSV met 3-1 verloren.

Willem II kan zaterdag niet beschikken over doelman Maikel Aerts. De goalie is de hele week ziek geweest en is daardoor niet wedstrijdfit. Misschien had een lijntje hem weer op tijd op de been geholpen. De Fin Niki Mäenpää zal Aerts zaterdag dus vervangen. Ook Marciano Bruma, Mehmet Akgün en Paul Quasten moeten het duel tegen NEC aan zich voorbij laten gaan. Bij de tricolores zullen de ex-NEC’ers Saïd Boutahar en Nijmegenaar Frank Demouge in de basis starten.


Gábor Babos zegt over de pot van morgen: "Na een nederlaag en een gelijkspel zijn we toe aan een overwinning. Vorig  seizoen hebben we daar gewonnen. Dus het kan. Maar we hebben het wel altijd moeilijk tegen ze, zeker in Tilburg. Tegen Heracles waren we slecht. Utrecht was al een stuk beter, zeker na rust."

Lodeweges weet ook niet zo goed wat hij zaterdag kan verwachten van de Kruikenzeikers. “Willem II is een team van pieken en dalen” beseft hij zich. "Ze durven veel en zijn wispelturig. Moeilijk in te schatten." Hij zal morgenavond met dezelfde elf spelers als tegen FC Utrecht starten. Dit betekent dat Arek Radomski en Dominique Kivuvu weer vanaf de eerste minuut zullen beginnen. Van Eijden mag dus aan het begin z’n ex-ploeggenoten een handje gaan geven als hij ze daarna maar opvreet.

De opstelling:
                        Babos
Wellenberg  Van Eijden  Zomer  El-Akchaoui
       Kivuvu       Radomski           Davids
     Fejzullahu    Vleminckx           El Kabir.

Bij een verliespartij sta je plots gelijk met Willem II, dat nu één na laatste staat. Bij winst belandt je waarschijnlijk onderaan in het linkerrijtje. Een plek waar het huidige NEC toch wel zou moeten staan. De opdracht tegen Willem II is dus hopelijk wel duidelijk, er MOET gewonnen worden. Hoe, dat maakt niet uit maar misschien is het handig om de licht stijgende lijn, na het drama tegen Heracles, voort te zetten.

NEC HUP HUP HUP!!

P@rickK


Sfeercompilatie van de vorig uitwedstrijd tegen Willem II

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.