Vooruitblik KNVB beker: FC Groningen – NEC

Na de afgelaste derby lijkt er vanavond toch nog een laatste kans voor NEC om de eerste overwinning onder Vloet in 2009 binnen te halen. Weliswaar niet voor 3 broodnodige punten, maar wel voor een plaatsje bij de laatste 8 in het KNVB bekertoernooi. We zeggen ‘lijkt’, want het blijft natuurlijk afwachten met dit weer. Inmiddels is bekend dat de bekerwedstrijd tussen Heerenveen en PSV definitief geen doorgang zal hebben, dus ook in het hoge noorden des lands is de winter flink aan het huishouden.

De mannen van Vloet treden vanavond aan zonder de geschorste Ramon Zomer. Daar tegenover staat dat Bas Sibum weer terug is bij de selectie, al lijkt het gezien zijn gebrek aan wedstrijdritme onwaarschijnlijk dat hij speelminuten zal krijgen, of we moeten met nog een half uur te spelen al met drie doelpunten voor staan of zoiets. Door het wegvallen van Zomer krijgt Rens van Eijden weer een kans om zich te bewijzen tegenover Vloet. Van Eijden werd na enkele ongelukkige wedstrijden geslachtofferd ten faveure van ‘Good Old’ Patrick Pothuizen, die ondanks zijn voor voetbalbegrippen flink gevorderde leeftijd wederom prima stand bleek te kunnen houden in het hart van de verdediging. Mitchell Burgzorg zal waarschijnlijk rechtsback staan, aangezien Niels Wellenberg nog altijd niet wedstrijdfit is na zijn enkelblessure. Ook is er deze morgen witte rook uit de schoorstenen van de KNVB opgestegen, wat inhoudt dat Vleminckx weer schorsingvrij is (afgezien van de sluimerende voorwaardelijke wedstrijd schorsing) en vanavond gewoon mee mag doen.

Groningen kan vanavond weer beschikken over ex-NEC’er en huidig PSV-huurling Mike Zonneveld, die het afgelopen weekend nog met rugklachten kampte. Daar tegenover staan blessures voor Van der Laak, Nordstrand, Hiariej, Svejdik, Andersson, De Roover en Rijsdijk.

Tegenstander FC Groningen, waar Ron Jans een paar maanden geleden aankondigde dat hij aan zijn laatste seizoen bezig was en dat inmiddels de als Eredivisiecoach nog oningebroken Pieter Huistra als opvolger heeft aangewezen, draait net als NEC erg moeizaam. De ploeg staat weliswaar 12e, maar is met 17 punten uit 17 wedstrijden slechts 4 punten verwijderd van onze jongens en 5 punten van hekkensluiter RKC Waalwijk. In de beker gaat het tot dusverre echter best aardig. Zo schopten de Grunningers tot groot genoegen van iedereen met een ‘Nimweegs hert’ in de vorige ronde de Arneppers in de Glasbak met maar liefst 1-5 van de grasmat, en was in de ronde daarvoor het dit seizoen normaliter in de eigen Galgenwaard schier onklopbare FC Utrecht de pineut met een 2-4 oorwassing. De zegetocht van NEC in de beker steekt hierbij erg schraal af, met moeizame overwinningen uit bij FC Eindhoven en thuis tegen Excelsior. Laten we ons echter niet blind staren op statistieken, bekerduels blijven een verhaal apart en behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Aan ondersteuning van onze mannen zal het in ieder geval hopelijk niet liggen, volgens de officiële site zijn er nog slechts 12 kaarten beschikbaar voor de ingezette bussen, wat het aantal meereizende fans rond de 300 brengt. De bussen vertrekken vanavond stipt om 16.45u, dus zorg dat je op tijd bij het stadion bent! Onze ploeg zal de steun hard nodig hebben, in ieder geval als we Unibet moeten geloven, dat bij een overwinning van NEC €4,25 zal uittellen voor elke ingelegde euro tegen slechts €1,82 voor een Groningse zege.

Vermoedelijke opstelling van NEC: Babos; Burgzorg, Pothuizen, Van Eijden, El Akchaoui; Radomski, Goossens, Davids; Fejzullahu, Vleminckx, Ntibazonkiza.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina