Veldverwarming in Goffert krijgt vorst niet uit het veld

Er stond zaterdagmorgen een training gepland in het Gofferstadion, maar NEC-trainer Mario Been week met zijn selectie uit naar het kunstgrasveld van Achilles’29. De vorst had het veld waar zondag de wedstrijd tegen Feyenoord gespeeld moet worden nog in een ijskoude greep.

Ik schat dat veertig procent ontdooid is. Maar voor zestig procent is het veld nog keihard", zei Theo van Benthum. De stadionmanager weet wel hoe dat komt. "Er ligt hier een veldverwaming, maar de capaciteit is gewoon onvoldoende. Daar waar de zon komt, gaat het nu beter. In combinatie met de veldverwarming wordt het zachter. Maar voor zondag is er weinig zon voorspeld. Daarom gaan we het veld met zeilen bedekken. Bijvoorbeeld in de vijf metergebieden. Zondag wordt er gekeurd door de KNVB. Het veld is vlak. Dat kan schelen. Maar spannend wordt het wel."

Voor Mario Been was de oprukkende kou een streep door de rekening. "Voor zo’n wedstrijd train je toch het liefst op gras", wist de coach die het zaterdag na drie kwartier voor gezien hield. Dat was voldoende om de conclusie te trekken dat Ramon Zomer de wedstrijd tegen Feyenoord niet gaat halen. Zomer liep zijn rondjes met fysiotherapeut Michel de Gruyter, maar zijn geblesseerde lies werkt niet mee.

"Voor Ramon speelt Milano Koenders", onthulde Been. De verdediger werd vorige week gehuurd van AZ en maakt dus meteen zijn debuut bij de Nijmeegse eredivisionist. Achter de namen van de twee andere twijfelgevallen zette Been een uitroepteken. " Bas Sibum en Jhon van Beukering zijn fit. Zij spelen", zei de Rotterdammer die tegen zijn toekomstige werkgever de volgende basis het veld instuurt:

Babos; Fernandez, Pothuizen, Koenders, El-Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Rommedahl, Van Beukering, Bouaouzan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan