Toch geen Wielaert in de winterstop

Waar we een paar weken geleden nog hoopvol berichtten dat NEC interesse had in het aantrekken van oud-NEC’er Robbie Wielaert, daar duwde zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma vandaag de eerder op een kier gezette transferdeur weer in het slot. "Met alle respect voor NEC, maar Robbie neemt de tijd voor een nieuwe club", vertrouwde Ploegsma Voetbal International toe.

Wielaert werd door de clubleiding van NEC gezien als een mogelijke oplossing voor onze huidige tegendoelpunten-malaise. Hoewel er met de door Vloet opnieuw tot basisklant gebombardeerde Patrick Pothuizen momenteel weer aardig wat ervaring in de achterhoede aanwezig is, blijft de laatste linie sinds het vertrek van ‘Mister NEC’ Peter Wisgerhof toch een niet aflatend zorgenkindje. Wielaert, die in totaal meer dan 200 wedstrijden in het roodgroenzwart mocht aantreden, zou in de ogen van de NEC directie de ideale kandidaat zijn om hier wat orde op zaken te komen stellen. Pikant detail is wel dat coach Vloet naar eigen zeggen totaal niet op de hoogte was van de interesse van de club in de als overbodig bestempelde Ajaxied, al kan dat natuurlijk ook het standaard praatje zijn om concurrenten in slaap te sussen.

Het zal voor Wielaert ongetwijfeld een luxe-positie zijn om, met een goed gespekt en nog tot medio 2011 doorlopend contract bij Ajax, rustig rond te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dat zal niemand met een beetje realiteitszin ontkennen of het hem kwalijk nemen. Toch bekruipt ons bij zo’n uitspraak als die van Ploegsma stiekem het Olaf Lindenbergh gevoel weer een beetje. Uiteraard hadden wij Robbie met plezier weer terug gezien op het heilige gras van de Goffert, maar het is wel graag of niet natuurlijk.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina