Swart: “Nieuwe stadion moet er komen”

Zojuist heeft Jacco Swart op de supporteravond aangegeven dat het nieuwe stadion er komt. De streefdatum is 1 september 2011 met een maximale uitloop van 1 jaar. Gemeente Nijmegen gaat de financiering regelen en NEC wordt hoofdhuurder.

Op de supportersavond heeft Jacco Swart verdere uitleg gegeven over de stadionplannen zoals die er op dit moment liggen en in de volksmond beter bekend zijn als het Teletubbie stadion. Rond de wedstrijd tegen Feyenoord begin februari zullen alle betrokken een intentieverklaring tekenen, waarmee ze aangeven achter de plannen te staan. Rond die tijd zal ook de gemeenteraad zich voor het eerst over de plannen buigen. Bij een positief besluit zullen alle partijen de plannen vervolgens verder uitwerken, waarna hopelijk eind dit jaar een definitieve goedkeuring van de gemeente zal volgen. In het gunstige geval, er zal dan direct na deze goedkeuring actie ondernomen moeten worden, is de nieuwe Goffert klaar voor de aftrap van het seizoen 2011-2012, oftwel augustus 2011.

Swart benadrukte nogmaals dat iedereen bij NEC zich zeer bewust is van de noodzaak van uitbreiding van het stadion om de volgende stappen te kunnen maken. Ondanks die noodzaak is er eigenlijk geen plan B zo deelde Jacco mede op een vraag uit het publiek. "Maar we moeten hoe dan ook verder. Dus als deze optie nu niet lukt dan gaan we kijken naar andere mogelijkheden om het stadion uit te breiden, misschien zonder alle andere plannen die er momenteel rondom hangen. Een laatste optie zou zijn om te verhuizen uit de Goffert…"

Jezus, wat een nachtmerrie scenario is dat…goedkeuren die plannen!!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.