Slap NEC op alle fronten overklast door PSV

In de eigen Goffert is NEC deze middag kansloos onderuit gegaan tegen PSV. Met een 0-4 nederlaag kwam de ploeg van Dwight Lodeweges nog genadig weg. Binnen 20 seconden stond het al 0-1, toen Dzsudzsak de bal bekeken kon binnenschuiven na een grote misser van Van Eijden. Ondanks twee grote kansen voor Vleminckx en Fejzullahu stond binnen het kwartier ook de 0-2 op het bord door een doelpunt van Jonathan Reis. In de rust werd Radomski gewisseld voor Pothuizen, maar ook de 37-jarige routinier kon niet voorkomen dat enkele minuten na de hervatting een door Babos simpel losgelaten bal door Bakkal in 0-3 werd omgezet. Kort daarop stond het zelfs 0-4, nadat Lazovic een door El-Akchaoui veroorzaakte penalty benutte. Voor veel supporters was dit het sein om vroegtijdig op huis aan te gaan. Ook het inbrengen van Kivuvu voor Goossens, een door het publiek niet al te goed ontvangen wissel, en El Kabir voor een teleurstellende Rutger Worm, deden het spelbeeld geen moment kantelen. Een grotere oorwassing werd onze jongens gelukkig bespaard, al was dat vooral te danken aan gebrek aan scherpte bij PSV in het laatste half uur van de wedstrijd. Van de felheid en passie die NEC in het latere gedeelte van voorgaande wedstrijden nog wel eens wist op te brengen was vandaag niets terug te zien.

Klik hier om de statistieken van de wedstrijd te bekijken.

‘Rondje Om’ & ‘Zo Zagen Wij Het’ volgen later.